Період публікації:

від

до

Категорія:

Декада з охорони праці та безпеки життєдіяльності у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу (фото)

Опубліковано: Понеділок, 25 квітня 2016 

min
max

З 12 по 22 квітня 2016 року у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу відбулася Декада з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Для проведення Декади було створено робочу групу з працівників коледжу. Робочою групою було розроблено план організаційно-методичних заходів для проведення Декади.

Заступник директора з навчальної роботи Терешенко С.А. забезпечила організацію та проведення навчання з питань охорони праці і безпеки життєдіяльності працівників Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу відповідно до Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, підпорядкованих Міністерству освіти України.

Представники робочої групи на чолі з керівником цивільної оборони Салагаєм Володимиром Ільковичем провели моніторинг наявності справних протипожежних засобів та інвентарю у підрозділах Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу відповідно до Закону України «Про пожежну безпеку». Також була проведена навчальна евакуація учнів і працівників коледжу.

Із фельдшером медпункту коледжу Дідич Софією Романівною було проаналізовано стан забезпечення медпункту медикаментами та необхідними лікарських засобами і приладдям.

Викладачі, майстри виробничого навчання, вихователі коледжу згідно з «Інструкцією з цивільного захисту про запобігання, виявлення та припинення терористичних актів і мінімізації їх наслідків у разі їх виникнення» розробили та провели цикл тематичних семінарів, виховних годин, тренінгів з працівниками, студентами на виробництві, мешканцями гуртожитку.

12 квітня 2016 року в рамках Декади відбувся семінар «Формування превентивної культури з охорони праці та безпеки життєдіяльності», на якому виступили:

Клонцак Наталія Юріївна, викладач правознавства, з доповіддю «Нормативно-правова база з охорони праці»; доповідач довела до відома працівників коледжу перелік нормативно-правових документів, якими повинні керуватися працівники при виконанні службових обов’язків;

Кендюх Дарія Олексіївна, викладач охорони праці, з презентацією «Колективний договір  і питання охорони праці для працівників Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу», у якій висвітлила основні аспекти охорони праці в рамках колективного договору.

До участі в семінарі були запрошені:

Семенюк Сергій Богданович, майор служби цивільного захисту Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, який виступив з доповіддю «Вимоги пожежної безпеки до утримання навчального закладу, виробничих приміщень, навчальних лабораторій, території та споруд»; особливе зацікавлення у працівників коледжу викликав майстер-клас Сергія Богдановича Семенюка з особливостей застосування вогнегасників різних типів;

Толочко Василь Миколайович, старший експерт з охорони праці та розслідування нещасних випадків, який виступив з доповіддю «Профілактика виробничого травматизму. Фонд страхування від нещасних випадків та його роль у сфері охорони праці», де було розкрито питання відповідальності при розслідуваннях нещасних випадків, що можуть статися на робочому місці.

19 квітня 2016 року в рамках Декади відбулася конференція «Принципи і складові методичного обслуговування», на якій виступили:

Прейма Ірина Мирославівна, викладач безпеки життєдіяльності, яка провела для працівників та студентів коледжу практичне заняття «Перша невідкладна допомога в екстремальних ситуаціях», де практично були відпрацьовані життєві та виробничі випадки;

Дідич Софія Романівна, фельдшер коледжу, з доповіддю «Медичне обслуговування під час навчально-виробничого процесу», у якій подала детальний аналіз проведення медичних оглядів, випадків захворюваності працівників та студентів коледжу і рекомендації щодо запобігання захворюваності та їх профілактики.

20 квітня 2016 року в рамках Декади відбувся круглий стіл «Об’єднаємо зусилля – заради безпеки життя!», на якому виступили:

Капись Тетяна та Ілюк Олександр, інспектори дорожньої поліції Личаківського району міста Львова, які розповіли про функції піших та автопатрулів, що працюють на вулицях міста; про новий проект діяльності Департаменту патрульної поліції України Community policing, який сприятиме вдосконаленню процесу комунікації між патрульною поліцією та навчальними закладами; про вжиття заходів в коледжі щодо запобігання травмування й загибелі студентів та працівників у літній  канікулярний період;

Чорний Василь Дмитрович, викладач з ПДР, з презентацією «Напрями  забезпечення безпеки дорожнього руху для студентів та працівників Львівського професійного  коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу. Статистика і стратегія», в якій проінформував про актуальність даної проблематики в контексті збільшення кількості трагічних випадків, які стаються на дорогах Львівщини і загалом в Україні;

Герич Ольга Іванівна, викладач фізкультури і здоров’я, з доповіддю «Удосконалення власного тіла, покращення здоров’я і працездатності  працівників навчального закладу методами тренувань», де на власному прикладі довела, що здоровий спосіб життя – це не просто комплекс оздоровчих заходів, а стан душі людини, її життєва філософія, система переконань, яка зачіпає всі сфери життя: сімейну, соціальну, творчу. Вона не тільки допомагає забезпечити гармонійний розвиток та зміцнює здоров’я, але й підвищує якість життя;

Бочко Олена Юріївна, викладач з охорони праці, зі звітом про підсумки Декади з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

21-22 квітня 2016 року працівники відповідно до наказу директора коледжу здали екзамен з охорони праці, що проходив в комп’ютерних аудиторіях коледжу.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 815 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 645 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook