Період публікації:

від

до

Категорія:

Команда Червоноградської гімназії представлятиме Львівщину на всеукраїнському фіналі дитячих змагань «Олімпійське лелеченя – 2016» (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 29 квітня 2016 

min
max

27 квітня, за 100 днів до відкриття Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро, на навчально-спортивній базі обласної організації ФСТ «Динамо» України успішно завершився обласний фінал Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя – 2016».

До участі у цьогорічних дитячих популярних змаганнях прибули команди, які перемогли у попередніх етапах і вибороли честь представляти свої міста і райони. Серед 25 кращих команд Львівщини були й дві команди, які представляли об’єднані територіальні громади – Луківську (Самбірський район) та Міженецьку (Старосамбірський район).

На урочистій церемонії відкриття та параду учасників змагань усіх приємно здивувала дружня команда Вороблевицької СЗШ Дрогобицького району, яка зі своїми музичними інструментами, як справжній оркестровий колектив, здійснила мистецький супровід!

Привітати шкільні спортивні команди, сформовані з хлопців та дівчат – учнів 5-6 класів, прибули: начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, перший заступник голови відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода, голова регіонального відділення Олімпійської академії України Оксана Вацеба, заступник начальника освітянського обласного комітету з фізичного виховання та спорту Ярослав Гаврих, головний спеціаліст департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Юрій Савчин, головний лікар Львівського обласного фізкультурно-лікувального диспансеру, голова Громадської ради при Львівській облдержадміністрації Степан Середа, начальник відділу спорту обласної організації ФСТ «Динамо» України Петро Булава, головний суддя змагань, вчитель-методист СЗШ № 50 м. Львова Галина Колотело, представники обласної федерації легкої атлетики, виконкому відділення НОК України в області, численні журналісти та ін.

Але особливі оплески лунали на честь уславлених львівських олімпійців, які завітали на справжнє велелюдне дитяче олімпійське свято, яке не перший рік крокує Львівщиною, виховуючи школярів на гуманістичних цінностях олімпійського руху – дружбі, взаємоповазі, солідарності та благородстві. Серед них – учасниця Ігор двох Олімпіад, володарка олімпійської ліцензії на Ріо-де-Жанейро, чемпіонка світу з вільної боротьби Юлія Ткач, учасниця ігор Лондонської Олімпіади у 2012 році, майстер спорту України міжнародного класу з художньої гімнастики Вікторія Ленишин, учасниця І зимових Юнацьких Олімпійських ігор в Інсбруку з санного спорту, стипендіат НОК України Галина Куречко та в якості ведучої свята – учасниця зимових Олімпійських Ігор в Ліллегаммері, виконавчий директор відділення НОК України у Львівській області Христина Подгрушна-Опьола.

Уславлена українська борчиня Юлія Ткач, яка на цьому святі отримала подарунок та грошову премію як краща спортсменка Львівщини за підсумками попереднього місяці, побажала усім учасникам «Олімпійського лелеченя» здоров’я, успіхів та постійної праці над своїм удосконаленням. Натомість понад 300 дітей – учасників обласного фіналу – своїми оплесками побажали успіхів Юлії Ткач у Ріо-2016.

Після урочистого внесення Прапора України та Олімпійського Прапора, чарівна представниця художньої гімнастики, майстер спорту України міжнародного класу Вікторія Ленишин кваліфіковано провела спеціальну розминку на полі стадіону з усіма учасниками змагань.

Відтак розпочалася напружена боротьба за перемогу в обласному фіналі, яка відбувалася трьома конкурсами: «Комплексна колова естафета», «Перетягування канату» та «Олімпійська вікторина».

Активну участь в організації та проведенні свята надали студенти Львівського державного університету фізичної культури, суддівська колегія учителів фізичної культури Львова, тренер з легкої атлетики Віталій Тарнакін, який надав спеціальне дитяче легкоатлетичне спорядження, керівники делегацій, компанії-партнери свята.

В захоплюючій боротьбі загальнокомандне перше місце вибороли вихованці Червоноградської гімназії, які були кращими в змаганні з перетягування канату, другими в естафеті й розділили третє місця у вікторині. Другими в загальному підсумку виявилися школярі Сокальської гімназії імені Олега Романів; третіми фінішували учні Радехівської загальноосвітньої школи. Їм вдалося обійти команду з Солонки Пустомитівського району, учасники якої вибороли третє місце в перетягуванні канату.

Грамотами й подарунками за найкращі знання в конкурсі олімпійської вікторини були відзначені команди Миколаївського та Моршинського НВК. Серед тих, хто відзначився в коловій естафеті, були також команди СЗШ № 18 м. Львова та Новороздільська СЗШ № 5.

Таким чином Львівську область у фіналі Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя» представлятиме команда з шахтарського Червонограду! Залишається побажати червоноградським гімназистам успіхів та перемог!

Немає коментарів

Схожі статті:

Міський етап спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя» Міський етап спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя» Опубліковано: П`ятниця, 22 березня 2019 21 березня у Львові проведено міський етап спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя». У ньому взяли участь шкільні команди нашого міста, які стали переможцями у районних змаганнях. Перемогу здобули учні з школи №30 та учні з школи № 50. Вітаємо і бажаємо успіху в обласному етапі! Загалом...

Переглядів: 381 Коментарів: 0

Відділи освіти

Шкільні спортивні команди Донеччини, Луганщини та Івано-Франківщини гостювали у Львові (фото) Шкільні спортивні команди Донеччини, Луганщини та Івано-Франківщини гостювали у Львові (фото) Опубліковано: Четвер, 10 травня 2018 З ініціативи управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, відділення НОК України у Львівській області й за активної підтримки відповідних структур Донеччини, Луганщини та Івано-Франківщини, дружні контакти між якими тривають вже не перший рік, днями у Львові побували кращі...

Переглядів: 548 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook