Період публікації:

від

до

Категорія:

Влітку діти пільгових категорій та діти успішні у навчанні матимуть право на безоплатний відпочинок

Опубліковано: Понеділок, 16 травня 2016 

min
max

Сьогодні, 16 травня, виконавчий комітет прийняв рішення «Про заходи з організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року».

«Відповідно до прийнятого рішення управління освіти забезпечує відпочинком дітей у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку «Старт» і «Ватра», які знаходяться у Сколівському районі і підпорядковані управлінні освіти», – зазначила в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

В першу чергу будуть забезпечені відпочинком діти пільгових категорій:

Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.
Діти, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи.
Діти, потерпілих внаслідок Скнилівської авіакатастрофи.
Діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.
Діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків.
Діти-інваліди, які потребують особливих умов для оздоровлення (у супроводі батьків).
Діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни , гарантії їх соціального захисту”.
Діти, один з батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції.
Діти, один з батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту.
Діти, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи.

Окрім того, відпочинком забезпечуються:

Талановиті та обдаровані діти (переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад).
Відмінники навчання.
Дитячих творчих колективів та спортивних команд.
Діти працівників, які цілодобово перебувають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, що знаходяться у власності територіальної громади міста (у межах 10 % від загальної кількості місць у зміну).

А також є одна зміна для дітей із захворюванням аутизму.

«Загалом кожен табір за одну зміну приймає в межах 110 осіб і передбачається, що за період оздоровлення відпочиває 870 дітей із загальноосвітніх навчальних закладів міста Львова», – додала Зоряна Довганик.

Перша зміна розпочинається 21 червня, одна зміна триває 14 днів і в кожному таборі по 4 зміни.

«Для дітей буде організований гарний, цікавий відпочинок. В першу чергу – це різноманітні майстер-класи, навчання, тренінги, походи», – додала Зоряна Довганик.

З міського бюджету передбачено лише харчування. Вартість харчування для дітей коливатиметься від 60 до 65 грн. на один день.

Проживання є безкоштовним. Табори підпорядковані управлінні освіти, тобто для дітей відпочинок є абсолютно безкоштовним. Лише батьки чи опікуни повинні привезти до табору і забрати.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Ярмарок "Миколай про Тебе не забуде" на базі Мостиського ЗЗСО №2 I-III ступенів (Мостиська ОТГ) Ярмарок "Миколай про Тебе не забуде" на базі Мостиського ЗЗСО №2 I-III ступенів (Мостиська ОТГ) Опубліковано: Понеділок, 18 грудня 2017 18 грудня 2017 року на базі Мостиського закладу загальної середньої освіти №2 I-III ступенів ( керівник: Пшоняк Петро Петрович) проведено ярмарок "Миколай про Тебе не забуде". Благочинний захід організовано школярами та батьками. Яких тільки ласощів на прилавках не було-це і пампушки, тістечка, солодощі,...

Переглядів: 863 Коментарів: 0

Відділи освіти

Діти учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб відпочинуть в Польщі Діти учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб відпочинуть в Польщі Опубліковано: Понеділок, 02 жовтня 2017 Сьогодні, 2 жовтня, 20 дітей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб вирушили на відпочинок до Республіки Польща. Діти відпочиватимуть із 2 до 7 жовтня в Центрі спорту та відпочинку ім. Збігнєва Маєвського в м. Джонков. Для дітей підготували насичену програму перебування. Поїздку організували...

Переглядів: 574 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook