Період публікації:

від

до

Категорія:

Працівники ЛОІППО взяли участь у семінарі-тренінгу в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – ДОССИ» (фото)

Опубліковано: Вівторок, 17 травня 2016 

min
max

11-13 травня в м. Одесі відбувся семінар-тренінг з підготовки майстер-тренерів учителів та керівників шкіл в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – ДОССИ».

Учасниками тренінгу стали викладачі системи підвищення кваліфікації педагогічних кадрів з пілотних регіонів проекту ДОССИ: Дніпропетровської, Полтавської, Луганської, Львівської, Івано-Франківської, Херсонської областей, експерт-тренери проекту з Одеської та Київської областей, керівники проекту з Швейцарії та України.

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти на семінарі-тренінгу представляли: Олена Шиян (координатор проекту), Микола Кацюба, Мирослава Товкало, Ольга Банах, Ніна Новикова, Анна-Марія Богосвятська, Ігор Олексюк.

Протягом трьох днів учасники проекту навчалися у двох групах з компонентів «Учителі» та «Керівники шкіл»: ознайомились з цілями та завданнями тренінгу, дискутували з проблеми формування та розвитку громадянських компетентностей, виділили ключові сфери та принципи демократичного громадянства, порівняли дві системи освіти – авторитарну та демократичну, моделювали фрагменти навчальних занять за демократичними принципами.

Велике захоплення в учасників семінару викликав майстер-клас «Проведення занять з демократичного громадянства», який представив Рольф Голлоб, керівник швейцарсько-українського проекту ДОССИ, співголова Центру міжнародних освітніх проектів Цюріхського педагогічного університету (Цюріх, Швейцарія), експерт Ради Європи.

Зазначимо, шо найближчим часом в усіх пілотних областях проекту ДОССИ відбудеться навчання викладачів інститутів післядипломної педагогічної освіти, груп вчителів і керівників шкіл з питань освіти для демократичного громадянства і освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) та реформування громадянських компетентностей. Серед найближчих завдань проекту також введення у програми загальноосвітніх навчальних закладів факультативного курсу «Навчаємось демократії».

Немає коментарів

Схожі статті:

Обмін досвідом із нідерландськими колегами (фото) Обмін досвідом із нідерландськими колегами (фото) Опубліковано: Четвер, 07 березня 2019 7 березня 2019 року на базі НРЦ «Довіра» проходив семінар-тренінг «Організація освітнього процесу в школах для дітей із поведінковими та ментальними порушеннями», участь у якому взяли заступники директора та педагоги Центру. Спікери, Хенк Бонс і Нік ван Гемерен, розповіли про систему початкової та...

Переглядів: 316 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Семінар-тренінг «Нова українська школа. Система оцінювання. Портфоліо» (фото) Семінар-тренінг «Нова українська школа. Система оцінювання. Портфоліо» (фото) Опубліковано: Середа, 06 березня 2019 У середу, 6 березня 2019 року, в НРЦ «Довіра» було проведено семінар-тренінг «Нова українська школа. Система оцінювання. Портфоліо». Заступник директора Глов’як В.М. ознайомила присутніх із формувальним оцінюванням, практичний психолог Бокало О.В. детально розповіла про оцінювання учнів індивідуальної...

Переглядів: 480 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook