Період публікації:

від

до

Категорія:

Міносвіти скасувало гриф посібнику «Історія. Довідник, тестові завдання» Гісема О.В.

Опубліковано: Середа, 18 травня 2016 

min
max

У зв’язку із численними зверненнями громадськості та ЗМІ щодо некоректного трактування історичних подій в посібнику «Історія. Довідник. Тестові завдання» автора Гісема О.В., пов’язаних із Революцією Гідності, Міністерство освіти і науки повідомляє.

Вказаний вище посібник було подано видавництвом ТОВ «Абетка» для розгляду комісією з історії Науково-методичної Ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України у вересні 2014 року без матеріалу, що сьогодні викликав значний суспільний резонанс.

У посібнику, що розглядався комісією, було висвітлено події історії України до 2011 року. Інформації про події, які відбувалися у 2012-2014 рр. в Україні, у посібнику не було (оригінал рукопису зберігається в Інституті модернізації змісту освіти). Тобто, навчальний матеріал, присвячений подіям Євромайдану, було включено до посібника вже після надання йому грифу про схвалення на використання у навчальному процесі.

Після вивчення ситуації Інститутом модернізації змісту освіти скасовано гриф «Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах», що був наданий посібнику «Історія. Довідник, тестові завдання». Цей навчальний посібник вилучено з Переліку навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для використання в основній і старшій школі у загальноосвітніх навчальних закладах.

Немає коментарів

Схожі статті:

Учні НРЦ  «Левеня» пам'ятають про подвиг Героїв Крут Учні НРЦ «Левеня» пам'ятають про подвиг Героїв Крут Опубліковано: Субота, 01 лютого 2020 Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього... Учні Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» пам'ятають Героїв Крут. 29 січня 2020 року діти виготовляли газету, розмальовували символічні серця в знак пам’яті про сміливих юнаків.

Переглядів: 586 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Символічні українські соняхи в пам'ять про Героїв Крут в НРЦ  «Левеня» Символічні українські соняхи в пам'ять про Героїв Крут в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Субота, 01 лютого 2020 Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити...

Переглядів: 524 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook