Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівській політехніці побуває делегація Єврокомісії та проведе презентацію конкурсних проектів в рамках програми Euaratom

Опубліковано: Четвер, 19 травня 2016 

min
max

20 травня в Національному університеті «Львівська політехніка» відбудеться інформаційний день з «Програми наукових досліджень та навчання Euaratom (2014-2018)» – важливої складової рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Очікується, що презентацію програми прибудуть члени Європейської Комісії Алехандро Зуріта, Микола Дзубінські та Андреа Букалоссі.

Місце проведення: аудиторія 226 головного корпусу університету (вул. С. Бандери, 12). Початок – о 9.30 год.

Презентація стане важливим етапом у підготовці до підписання Угоди між Урядом України та Євратом про наукову і технологічну співпрацю та асоційовану участь нашої держави у програмі наукових досліджень та навчання Euaratom (2014-2018). Метою запланованого заходу є поширення інформації щодо цієї програми, а також залучення до участі в ній наукових, освітніх, виробничих та інших зацікавлених організацій України.

В рамках Інформаційного дня представники Європейської Комісії проведуть презентацію, під час якої вони поінформують українських представників щодо цілі, завдань та структури зазначеної Програми, нових конкурсних проектів за різними напрямками, а також діяльності Об’єднаного дослідницького центру (JRC) Європейської Комісії.

Учасники заходу зможуть також отримати кваліфіковані консультації щодо конкретних подальших дій, які дозволять отримати фінансову підтримку для проведення наукових досліджень, впровадження результатів розробок та поліпшення навчального процесу.

Очікується, що в інформаційному дні візьмуть участь науковці Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Тернопільського технічного університету, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Одеського національного політехнічного університету, Ужгородського національного університету, Західного наукового центру НАН України, Фізико-механічного інституту, Інституту конденсованих систем, НПВ «Карат», НВПП «Спаринг-Віст Центр», ЗАТ «НВЩ «Термоприлад» та інших.

Довідка:

Програма наукових досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії на 2014-2018 рр. (Euaratom-Horizon 2020) прийнята в додаток до Рамкової програми з досліджень та інновацій Horizon 2020 Євросоюзу. Вона має окремий бюджет, який сягає 1 млрд 603 млн євро.

Програма має два розділи, які торкаються діяльності в галузі ядерної енергетики та термоядерного синтезу.

Раніше Україна брала участь у проектах Euaratom-Horizon 2020 як третя сторона, що суттєво обмежувало її фінансування та інші форми підтримки. Після підписання Угоди про асоційоване членство України у даній програмі наші навчальні заклади, академічні установи та підприємства матимуть змогу брати у ній безпосередню участь як повноправні члени.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 640 Коментарів: 0

Вища освіта

Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Опубліковано: Понеділок, 02 вересня 2019 Сьогодні, 2 вересня, у День знань, відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Національного університету «Львівська політехніка». Зазначимо, що цьогоріч на перший курс в університет вступили понад 5 тисяч абітурієнтів. Участь в урочистостях взяв перший заступник голови Львівської обласної...

Переглядів: 608 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook