Період публікації:

від

до

Категорія:

«Від серця до серця!» (фото)

Опубліковано: Понеділок, 23 травня 2016 

min
max

16-20 травня 2016 року представники адміністрації та учні Львівського ВПУ дизайну та будівництва – переможці конкурсів, змагань, активісти учнівського самоврядування відвідали Політехнічний технікум Конотопського інституту Сумського державного університету. Ця поїздка проводилася з метою вивчення та обміну досвідом у навчально-методичній, виховній роботі та участі у фестивалі патріотичної пісні «Від серця до серця».

Співпраця між навчальними закладами розпочалася з грудня 2015 року. Під час візиту студентів із Сумщини директор Львівського ВПУ дизайну та будівництва В.Й. Адашинський та директор Політехнічного технікуму Т.В. Гребеник підписали договір про спільну діяльність, що передбачає реалізацію просвітницьких, культурних наукових проектів та обмін досвідом.

17 травня для нашої делегації був організований екскурсійний день, який розпочався із знайомства з містом Конотоп, яке зацікавило нас своїм історичним минулим, зокрема Конотопською битвою.

Першим культурним об’єктом екскурсії став історико-меморіальний музей-садиба, присвячений життю і діяльності  генерала М. І. Драгомирова – російського військового і державного діяча, уродженця Конотопа. Учні ознайомилися з експозиціями музею, в яких представлені картини місцевих художників, меблі кінця ХІХ – початку ХХ століття та експонати, що ілюструють українсько-болгарську дружбу.

Надзвичайно цікавою була екскурсія в унікальний авіаційний музей просто неба, в якому представлені  гелікоптери,  кабіни яких можна було відвідати. В приміщені музею – фотоматеріали, тематичні стенди, масштабні моделі літаків, які в різні роки базувались на Конотопському аеродромі.

Особливі відчуття і незабутні враження залишилися після відвідування Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», що знаходиться в місті Батурин на Чернігівщині і об’єднує безцінні пам’ятки історії, архітектури та культури. Для делегації була проведена екскурсія до Цитаделі Батуринської фортеці. В пам'ять про батуринців, що прийняли мученицьку смерть, на території Цитаделі поставлений Хрест, як символ розіп’ятого і воскреслого Батурина, розіп’ятої та воскреслої України.

Цікавою була екскурсія в будинок-музей Генерального судді В. Кочубея. Ця споруда стала свідком становлення розвитку та знищення Батурина – резиденції українських керманичів доби Гетьманщини. Стіни цього будинку пам’ятають гетьманів Івана Мазепу та Кирила Розумовського, Самійла Величка та Василя Кочубея – неймовірні історії їх життя, кохання та боротьби. Біля будинку створено виставку просто неба – пасіку ім. П. Прокоповича, де прослідковується розвиток бджільництва в Україні.

Екскурсійний день завершився відвідуванням палацу Кирила Розумовського, який є свідченням відродження гетьманської столиці. Палац, зведений у стилі класицизму, вражає своєю величністю та архітектурою, а інтер’єри захоплюють витонченою композицією, гаммою кольорів та декораціями із сюжетів давньогрецької міфології.

Це найяскравіші пам’ятки козацької доби, справжня гордість України.

Наступний день розпочався з прес-конференції у Політехнічному технікумі Конотопського інституту СумДУ з нагоди реалізації молодіжного проекту культурного обміну «Схід і Захід – єднаймося!». Директор Львівського ВПУ дизайну та будівництва В.Й. Адашинський акцентував увагу на співпраці двох навчальних закладів, формуванні активної громадянської позиції підростаючого покоління та єдності українського народу. Учасники прес-конференції обмінялись враженнями та обговорили перспективні плани співпраці.

Після конференції відбувся фестиваль патріотичної пісні «Від серця до серця», який об’єднав представників різних регіонів України. Учениця Львівського ВПУ дизайну та будівництва Прокопець Наталія взяла участь у фестивалі, виконавши пісню «Кленова балада».

 По завершенню фестивалю для делегації училища була проведена цікава екскурсія в музей історії навчального закладу, музейну кімнату «Дорогами 1941-1944. Конотоп», навчальними кабінетами та майстернями Політехнічного технікуму.

Перебування на Сумщині стало продовженням конструктивних взаємовідносин Львівського ВПУ дизайну та будівництва та Політехнічного технікуму Конотопського інституту Сумського державного університету.

Єднаймося зі сходу до заходу заради незалежної, єдиної, успішної, квітучої, мирної України.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 815 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 645 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook