Період публікації:

від

до

Категорія:

Команда Львівської політехніки здобула третє місце на Всеукраїнському конкурсі start-up проектів «ІТ-Еврика! Україна»

Опубліковано: Середа, 25 травня 2016 

min
max

Нещодавно у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся фінал Всеукраїнського студентського конкурсу інноваційних start-up проектів «ІТ-Еврика! Україна». У рамках своєї соціально-освітньої програми «Make Your Mark» («Зроби свій внесок») національний телеком-оператор Київстар виступив партнером конкурсу та нагородив найкращих.

Загалом у конкурсі взяли участь 205 команд студентів з різних вищих навчальних закладів України. Експертною комісією було обрано 10 кращих інноваційних ІТ-проектів. Саме серед них журі, до складу якого входили провідні фахівці шведських та українських ІТ-компаній, а також викладачі університету ім. Ліннея (Швеція), обирали три найкращі та найцікавіші проекти.

Цьогорічними переможцями «ІТ-Еврика! Україна» стали команди Чорноморського державного університету ім. Петра Могили (І місце), Вінницького національного технічного університету (ІІ місце) та Національного університету «Львівська політехніка» (ІІІ місце).

Студенти «Львівської політехніки» запропонували рішення, яке допоможе підібрати оптимальний тарифний план для абонентів мережі будь-якого мобільного оператора. Команда ВНТУ представила продукт, який покликаний вирішити питання нагляду за людьми з серцево-судинними захворюваннями та пацієнтами, прикутими до ліжка у зв’язку із травмами хребта, інсультами, серцевими нападами і т.д. Переможці конкурсу із ЧДУ запропонували пристрій, який зможе допомогти незрячим отримувати більше інформації.

«Ключовою метою конкурсу є популяризація інноваційної і підприємницької діяльності ІТ-студентів та об’єднання зусиль вищих навчальних закладів і ІТ-компаній у розвитку творчого потенціалу майбутніх фахівців. Дуже приємно бачити, що сучасна молодь своїми інноваційними підходами та проектами намагається допомогти і тим, у кого є певні фізичні вади чи проблеми. Отже, це не тільки конкурс інновацій, а також і значний соціальний проект», – зазначає Віталій Яковина, к.ф.-м.н., доцент, представник організаційного комітету конкурсу.

Нагадаємо, всеукраїнський конкурс інноваційних start-up проектів студентів ІТ-напрямків підготовки «ІТ-Еврика! Україна» проходить за підтримки Міністерства освіти і науки України в рамках міжнародного Tempus-проекту NEFESIE «Національна освітня інфраструктура удосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів». Цього року співорганізатором конкурсу стала кафедра програмного забезпечення Національного університету «Львівська політехніка».

Довідка про загальнонаціональну соціально-освітню ініціативу «Зроби свій внесок» («Make Your Mark»)

«Зроби свій внесок» – загальнонаціональна соціально-освітня ініціатива компанії «Київстар» у рамках глобальної програми «Make Your Mark», яка реалізується міжнародною групою VimpelCom. Проект орієнтований на підтримку талановитих школярів, студентів-програмістів, стартаперів і молодих підприємців. Ініціатива передбачає підтримку українських школярів, які показують найкращі результати у точних дисциплінах – природничих науках, технологіях, включаючи інформаційні, інженерії, робототехніці та математиці.

У 2015 році в рамках ініціативи «Зроби свій внесок» Київстар підтримав змагання програмістів OCPC-2015 та Всеукраїнську учнівську математичну олімпіаду. За сприяння компанії національна команда гідно представила Україну на міжнародних олімпіадах – Romanian Master in Mathematics та European Girls’ Mathematical Olympiad, а на Міжнародній математичній олімпіаді у Таїланді показала найкращий у Європі результат. Працюючи на перспективу, національний телеком-оператор Київстар підтримав проведення Всеукраїнської літньої школи, у якій взяли участь 163 юних математики із різних регіонів України.

Також Київстар організовує серію зустрічей із лідерами суспільної думки в галузі економіки та соціальних дисциплін на базі Kyivstar Business Hub. Цей проект має на меті розвиток духу підприємництва та технологічних навичок у молоді. З-поміж іншого, ініціатива «Зроби свій внесок» орієнтована на стимулювання створення та розвитку молодими людьми соціально-значущих програмних продуктів, які побудовані на мобільних технологіях. На сьогодні гостями цих заходів стали вже понад 3 000 молодих підприємців.

Довідка про Київстар

Київстар – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються 25,3 млн клієнтів мобільного зв’язку і близько 814 тис. клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонери Київстар – міжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Київстар є однією з провідних компаній телеком-ринку України та лідером за кількістю клієнтів. Мережа GSM компанії охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських та річкових узбереж. Волоконно-оптична мережа Київстар для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 47 тисяч кілометрів і ємність зовнішніх каналів понад 620 Гбіт/с.

Київстар понад 17 років працює в Україні, є одним з найбільших платників податків та одним з найкращих роботодавців, а також соціально відповідальною компанією.

За додатковою інформацією звертайтеся: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua.

Немає коментарів

Схожі статті:

EducationUA: отримай гранд на навчання в розмірі 20 тисяч гривень EducationUA: отримай гранд на навчання в розмірі 20 тисяч гривень Опубліковано: Понеділок, 02 березня 2020 Студентів Львівщини запрошують до участі у соціальній програмі EducationUA 2019-2020, яка пропонує студентам за допомогою конкурсної основи отримати матеріальну винагороду, показавши свої академічні успіхи. Офіційними організаторами та грантодавцями проєкту є компанії SMMdriver, AutoFrom, KarnoEnergy,...

Переглядів: 1496 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Вони боролись до загину (фото) Вони боролись до загину (фото) Опубліковано: Понеділок, 03 лютого 2020 29 січня у Лівчицькій спецшколі вшановували події кінця 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історії українського визвольного руху - бій під Крутами. Вчителем Тюк Л.Й. проведено урок пам'яті "Крути - бій за незалежність". Учні переглянули...

Переглядів: 705 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook