Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівський кооперативний коледж економіки і права долучився до святкування ювілейного десятого Дня вишиванки (фото)

Опубліковано: Четвер, 26 травня 2016 

min
max

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому, адже історія народної вишивки в Україні йде коренями в сиву глибину століть.

19 травня вся Україна вшановувала національний вишитий одяг. Вишивка вважається оберегом української оселі, прикрашає і оберігає кожного українця, котрий носить вишиванку.

Всесвітній день вишиванки – свято національної та духовної єдності, адже об’єднує українців незалежно від країни, місця проживання, мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. Це свято зародилося в 2006 році та не має державного статусу, але тим не менше, з кожним роком набуває все більшої популярності. День вишиванки відзначається в третій четвер травня.

Львівський кооперативний коледж економіки і права долучився до святкування ювілейного десятого Дня вишиванки. Адміністрація, педагогічний колектив та студенти вишу цього дня прийшли в національному вбранні, яке створило піднесену атмосферу та викликало радісні емоції.

З метою збереження українських цінностей та їх популяризації серед молоді у навчальному закладі відбувся «Загальноколеджівський флешмоб», куратори зі своїм студентами провели виховну годину на тему: «Вишиванка – твій генетичний код» та завітали в центр міста.

Студенти спільно з студентським самоврядуванням, в свою чергу, намалювали стінгазети, приурочені святу. Викладачі циклової комісії мовних дисциплін провели загальноколеджівський диктант під назвою: «Українська вишивка». Також звучало у коледжі радіо, яке надавало багато корисної інформації.

У всіх був урочисто піднесений настрій з нагоди святкування свята.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв᾽язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

День вишиванки у Львівському кооперативному коледжі економіки і права День вишиванки у Львівському кооперативному коледжі економіки і права Опубліковано: П`ятниця, 24 травня 2019 Педагогічний колектив та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилися до святкування Дня вишиванки. Цього дня дрес-кодом для всіх була вишиванка, яка майоріла різнобарвними візерунками, що створило піднесену атмосферу та викликало радісні емоції. Мета заходу: збереження...

Переглядів: 646 Коментарів: 0

Вища освіта

День вишиванки у Львівському кооперативному коледжі економіки і права (фото) День вишиванки у Львівському кооперативному коледжі економіки і права (фото) Опубліковано: П`ятниця, 01 Червня 2018 Всесвітній день вишиванки – свято національної та духовної єдності, адже об’єднує українців незалежно від країни, місця проживання, мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. Свято, започатковане в 2006 році, щороку набуває популярності. Традиційно день національного одягу в...

Переглядів: 460 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook