Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівщина прийняла X Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Теоретико-методичні основи організації фізичного виховання молоді»

Опубліковано: Понеділок, 30 травня 2016 

min
max

Нещодавно у Львівському національному університеті імені Івана Франка завершилась ювілейна X Всеукраїнська науково-практична конференція «Теоретико-методичні основи організації фізичного виховання молоді».

У роботі конференції зголосилися взяти участь понад 80 науковців, викладачів та аспірантів вищих навчальних закладів, які представляли Львівську, Харківську, Волинську, Вінницьку, Івано-Франківську, Хмельницьку області та м. Київ.

На пленарному засіданні учасники послухали доповіді щодо філософії освіти, методичних аспектів та проблем оцінки фізичної підготовленості студентів, шляхів модернізації підходів та пріоритетів розвитку системи фізичної культури в Україні із використанням норвезької моделі, моніторингу стану здоров’я студентів ВНЗ тощо. В межах конференції працювали 4 секції: історичні, соціологічні та психологічні основи фізичного виховання і спорту; науково-методичні основи фізичного виховання і спорту в освітніх закладах України; фізична культура у формуванні здорового способу життя; оздоровча та лікувальна фізична культура, рекреація та реабілітація. Окрім науково-практичних дискусій та пленарних засідань, учасники секції мали можливість ознайомитись із оздоровчо-рекреаційними можливостями Львівщини, відвідавши Сколівський район та оздоровчу базу «Гуцулка».

З метою забезпечення розвитку та удосконалення навчально-методичної, навчально-тренувальної та спортивної роботи, професійної діяльності викладачів та тренерів дисципліни «Фізичне виховання», учасниками конференції за підсумками заходу ухвалено резолюцію, якою пропонується запровадити навчальні заняття для студентів І та ІІ курсів як обов’язкову позакредитну дисципліну, у кількості 2 год. на тиждень із заліком в кінці навчального року; у навчальних планах передбачити години для навчально-тренувальних секцій з різних видів спорту, де удосконалюватимуть спортивну майстерність студенти-спортсмени із навантаженням 4-6 год. на тиждень (залежно від рівня спортивної майстерності); для виконання педагогічних завдань (навчання та удосконалення технічної та фізичної майстерності студентів), а також для забезпечення техніки безпеки на заняттях планувати кількість студентів у навчально-тренувальних секціях не більше 12 осіб.

За інформацією Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання молоді

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині успішно проведено Всеукраїнську нараду з представниками шкіл національної мережі закладів олімпійської освіти На Львівщині успішно проведено Всеукраїнську нараду з представниками шкіл національної мережі закладів олімпійської освіти Опубліковано: Середа, 16 жовтня 2019 Упродовж 10-11 жовтня на Львівщині за підтримки НОК України та відділення НОК України у Львівській області на високому організаційному та змістовному рівнях тривала дводенна нарада Олімпійської Академії України з директорами та представниками шкіл національної мережі шкіл олімпійської освіти, титульною...

Переглядів: 619 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

Львівщина прийматиме всеукраїнську семінар-нараду з директорами та представниками шкіл національної мережі закладів олімпійської освіти Львівщина прийматиме всеукраїнську семінар-нараду з директорами та представниками шкіл національної мережі закладів олімпійської освіти Опубліковано: Четвер, 03 жовтня 2019 Упродовж 10-11 жовтня під патронатом НОК України і Олімпійської Академії України та активного сприяння відділення НОК України у Львівській області, Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Жовківської райдержадміністрації, Жовківського...

Переглядів: 876 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook