Період публікації:

від

до

Категорія:

Європа дає 95 % знижку для участі України в програмі Євратом

Опубліковано: Четвер, 02 Червня 2016 

min
max

Кабінет міністрів України прийняв акт «Про підписання Угоди між Урядом України та Європейським співтовариством з атомної енергії про наукову і технологічну співпрацю та асоційовану участь України у Програмі наукових досліджень та навчання Євратом (2014-2018)».

Цим документом Кабмін схвалив проект зазначеної Угоди, а також надав Міністру освіти і науки України повноваження її підписати.

«Ця програма надзвичайно важлива для України. Потенційне набуття статусу асоційованого члену відкриває шляхи для участі українських наукових установ у перспективних проектах в сфері ядерної енергетики, що сприятиме імплементації державою стандартів ядерної безпеки ЄС», – заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, що представляла документ на засіданні Уряду 1 червня 2016 року.

Асоційована участь України у цій програмі передбачає фінансовий внесок держави до бюджету програми.

«Європейська сторона, зважаючи на поточний режим жорсткої економії бюджетних коштів в Україні, надає нам знижку на внесок у розмірі 95 % на весь період дії програми до 2018 року із можливістю пролонгації Угоди до 2020 року», – наголосила Лілія Гриневич.

За попередніми розрахунками, загальний внесок України за період 2016 2018 років може складати близько 312 тис. євро. Зазначений внесок розраховується на кожний наступний рік на підставі останніх статистичних даних з огляду на розміри ВВП країни-учасника.

Також Міністр зазначила, що сплату Україною першого внеску за 2016 рік буде перенесено на наступний період, її розподілять та сплатять разом з внесками в 2017 та 2018 роках.

Слід зазначити, що загальний бюджет Програми наукових досліджень та навчання Євратом складає 1,6 млрд євро. Ця програма пов’язана з вже ратифікованою Україною програмою «Горизонт 2020» із загальним бюджетом близько 80 млрд євро.

Немає коментарів

Схожі статті:

Рішенням Уряду схвалено проект угоди з приєднання України до програми Євратом Рішенням Уряду схвалено проект угоди з приєднання України до програми Євратом Опубліковано: П`ятниця, 10 Червня 2016 Уряд продовжує здійснювати заходи щодо посилення євроінтеграційних процесів, зокрема, приєднання України до програм ЄС у сфері ядерних досліджень і технологій. Кабінет Міністрів схвалив текст проекту Угоди між Урядом України та Європейським співтовариством з атомної енергії про наукову і технологічну...

Переглядів: 3658 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Підписано Закон України щодо співпраці у Програмі наукових досліджень та навчання Євратом Підписано Закон України щодо співпраці у Програмі наукових досліджень та навчання Євратом Опубліковано: Четвер, 20 жовтня 2016 Підписано Закон України «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Європейським співтовариством з атомної енергії про наукову і технологічну співпрацю та асоційовану участь України у Програмі наукових досліджень та навчання Євратом (2014-2018)». Набуття чинності Угодою забезпечить інтеграцію України...

Переглядів: 1559 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook