Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівська політехніка розширює і поглиблює міжнародну співпрацю (фото)

Опубліковано: Понеділок, 06 Червня 2016 

min
max

Останній тиждень став надзвичайно насичений і плідний у сенсі розширення і поглиблення співпраці Національного університету «Львівська політехніка» із зарубіжними партнерами. В навчальному закладі побували Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу, представник Посольства Французької Республіки в Україні, директор Французько-Українського центру університетського і наукового співробітництва Сільвен Ріголле, у рамках «Днів Америки у Львові» відбувся «Ярмарок освіти у США», а також підписано угоду про співпрацю із японським концерном Fujikura Automotive Ukraine.

Корейська делегація у складі посла Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу та консула посольства Шин К’ю Хо провела теплу і невимушену зустріч із ректором Львівської політехніки, головою Ради ректорів Львівщини професором Юрієм Бобалом, під час якої сторони висловили своє бачення майбутньої співпраці. Йшлося, зокрема, про спільну участь у наукових заходах, обмін досвідом, проведення різноманітних наукових форумів тощо. Корейські дипломати запропонували львів'янам налагодити співробітництво з Університетом Ханьян, який входить до топ-десятки кращих вищих навчальних закладів цієї країни.

Під час розмови з членами французької делегації також йшлося про розширення співпраці в науковій і освітній сфері між найстарішим вищим технічним закладом Східної Європи та України Львівською політехнікою і цілою низкою французьких вищих політехнічних шкіл. Накреслені конкретні кроки, аби надати цій роботі нового імпульсу в контексті асоційованого членства України в Євросоюзі.

Конкретикою й результативністю відзначався візит до Львівської політехніки керівників всесвітньовідомого японського концерну Fujikura Automotive Ukraine, котрий, як відомо, нещодавно збудував на Львівщині свій великий філіал. У підписаній спільній угоді передбачено низку заходів із введення нових навчальних програм, які дозволять студентам-політехнікам знайти на цьому підприємстві потрібну роботу.

Ректор університету професор Юрій Бобало запропонував організувати невдовзі зустріч менеджерів Fujikura Automotive Ukraine із директорами навчально-наукових інститутів інженерного спрямування, щоб вони мали змогу оглянути завод і визначити подальші кроки співпраці. Важливими і перспективними напрямами співпраці можуть стати також інноваційні науково-технічні розробки львівських політехніків, відкриття навчальних лабораторій концерну, створення у Львівській політехніці сучасного науково-технологічного парку.

Чимало охочих студентів і викладачів стали учасниками Ярмарку освіти у США, що відбувся у рамках «Днів Америки у Львові». Вони мали змогу докладно дізнатися про програми академічних обмінів Державного департаменту США, про вступ до американських університетів та умови навчання у них.

Добір учасників на участь у цих програмах проходить на конкурсних засадах. Серед типових вимог до претендента: українське громадянство, знання англійської мови, повернення в Україну після навчання за океаном, наявність відповідних до конкретної програми рівня освіти й віку. Гранти на навчання від Державного департаменту США загалом покривають усі витрати (на навчання чи стажування, переліт, проживання, медичне страхування тощо). Деякі програми адмініструє посольство США в Україні, інші – офіс Програм імені Фулбрайта в Україні.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівська політехніка налагоджує співпрацю з китайськими університетами Львівська політехніка налагоджує співпрацю з китайськими університетами Опубліковано: Четвер, 04 жовтня 2018 Днями Національний університет «Львівська політехніка» відвідала представницька делегація з Китаю – із Цьюаньчжоуського університету інформаційного інжинірингу з міста Ма Жуйтянь. Очолював її ректор Го Сяопін. До складу делегації входили проректор Лінь Дун та інші очільники структурних підрозділів китайського...

Переглядів: 519 Коментарів: 0

Вища освіта

Львівська політехніка стала членом Всесвітньої асоціації франкофонії (фото) Львівська політехніка стала членом Всесвітньої асоціації франкофонії (фото) Опубліковано: Середа, 04 квітня 2018 Про це стало відомо під час візиту до Університету Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Франції в Україні Ізабель Дюмон. Високу гостю тепло привітав ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, котрий високо оцінив підтримку Франції зусиллям України стати повноправним членом європейської...

Переглядів: 534 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook