Період публікації:

від

до

Категорія:

Основні підходи до формування профстандартів юридичної освіти має схвалити експертне середовище, – рішення робочої групи

Опубліковано: Вівторок, 07 Червня 2016 

min
max

Створення концепції реформування юридичної освіти, яка визначить національний стандарт та дозволить запровадити єдиний державний кваліфікаційний іспит для правників – визначено пріоритетом робочої групи із підготовки реформування юридичної освіти в Україні. Про це йшлося на робочому засіданні групи в Міністерстві освіти і науки 6 червня. До її складу увійшли представники Міносвіти, Мінюсту, USAID та незалежні експерти.

«Найближчими місяцями нам варто закінчити розробку та узгодити концепцію реформування правничої освіти із громадськістю, університетами та експертним середовищем. Саме на основі цієї концепції має бути складений національний стандарт та розроблений державний кваліфікаційний іспит для юристів. Переконана, що саме на це зараз мають бути скеровані сили робочої групи», – зауважила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Серед дискусійних питань, які належить винести на обговорення експертного середовища, залишається питання введення стандарту для юридичної освіти рівня «бакалавр» або запровадження наскрізної магістерської програми так, як це є у підготовці лікарів.

Окремо піднімалось питання якості підготовки правників та уніфікації вимог до студентів під час їхнього навчання та визначення кваліфікації.

«Необхідно робити акцент на якості правничої освіти та запровадити єдині кваліфікаційні вимоги до всіх вихованців правничих шкіл. Потрібно подолати ту ситуацію, яка склалася сьогодні, коли величезний ресурс держави, університетів та громадян витрачається безрезультатно, адже дуже мало випускників юридичних факультетів працюють за фахом», – підкреслив член Вищої ради юстиції України Андрій Бойко.

Зі свого боку представники програми USAID «Справедливе правосуддя» висловили повну підтримку міжвідомчій робочій групі.

«Ми вважаємо, що це дуже важливий проект для реформування української освіти і України в цілому, тому до закінчення терміну дії програми «Справедливе правосуддя» ми готові надавати логістичну, фінансову та експертну підтримку в цій роботі», – повідомив керівник проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» Девід Майкл Вон.

Під час зустрічі також піднімалося питання готовності вишів та Українського центру оцінювання якості освіти до проведення першого в Україні пілотного проекту із запровадження вступних випробувань у формі ЗНО на магістратуру з права.

Нагадаємо, у липні 2016 року Міністерство освіти і науки разом з 9-ма вишами та за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» проводить пілотний проект із запровадження вступних випробувань у формі ЗНО на магістратуру з права. Планується, що в ньому візьме участь близько 3 000 бакалаврів.

Переглянути детальнішу інформацію

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Єдиний кваліфікаційний іспит, рамка для нового стандарту та нові методики викладання – суспільству представили проект Концепції вдосконалення юридичної освіти Єдиний кваліфікаційний іспит, рамка для нового стандарту та нові методики викладання – суспільству представили проект Концепції вдосконалення юридичної освіти Опубліковано: П`ятниця, 16 вересня 2016 Проект Концепції вдосконалення юридичної освіти презентували на круглому столі на тему: «Модернізація правничої освіти в Україні: здобутки експерименту з проведення в 2016 році ЗНО при вступі до магістратури за спеціальністю 081 «Право» та презентація проекту «Концепції розвитку юридичної освіти в Україні». Проект...

Переглядів: 1833 Коментарів: 0

Вища освіта

Визначено результати вступних випробувань до магістратури за спеціальністю «Право» Визначено результати вступних випробувань до магістратури за спеціальністю «Право» Опубліковано: Середа, 27 липня 2016 В Українському центрі оцінювання якості освіти завершено обробку екзаменаційних робіт вступників-учасників експерименту для здобуття ступеня магістра за спеціальністю «Право» за технологією ЗНО та визначено результати вступних випробувань. Таблиці переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою...

Переглядів: 3132 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook