Період публікації:

від

до

Категорія:

Студентська команда Львівської політехніки стала переможцем конкурсу «Професіонали майбутнього 2016»

Опубліковано: Вівторок, 14 Червня 2016 

min
max

Нещодавно відбулося оголошення результатів Х ювілейного конкурсу студентських наукових робіт «Професіонали майбутнього 2016», організованого компанією Vodafone Україна.

Перемогу здобули проекти одразу двох команд. У категорії «Найкраще рішення для мобільного оператора» перемогла команда Національного університету «Львівська політехніка» з проектом «Удосконалення архітектури та планування мережі радіодоступу шляхом інтеграції множини малих комірок». У категорії «Найкращий сервіс для клієнтів» перемогла команда Одеської національної академії зв'язку ім. О.С. Попова та їх проект «Віртуальний телефон» і послуги на його базі – додаток CloudCam і «Спам-фільтр SMS». Варто зазначити, що студентська команда Національного університету «Львівська політехніка» перемагає у цьому конкурсі вже вчетверте поспіль.

Команда Львівської політехніки цьогоріч презентувала перспективний проект, в основу якого покладено модель організації багаторівневого радіодоступу мережі з нерегулярним розподілом частотного спектру. Це дозволяє підвищити ефективність використання наявного частотного ресурсу в 1,5 рази і забезпечує пропускну здатність кінцевим абонентам 48-52 Мбіт/с. Завдяки цьому реалізуються, зокрема, послуги із стрімінгового сервісу, багатокористувальних онлайн-ігор, відеоконференцій високої якості, Cloud Computing, доступу до сервісів IoT (інтернет-речей).

За підсумками конкурсу «Професіонали майбутнього 2016» обидві команди набрали найбільшу кількість балів з мінімальним відривом одна від одної. Враховуючи вагомість розроблених проектів і високий рівень підготовки студентів зі Львова та Одеси, було ухвалено рішення: вручити головний подарунок у розмірі на 125 тисяч гривень на навчання обом командам.

«Професіонали майбутнього» – це чудовий тандем, приклад взаємодії науки, бізнесу та держави. Без розвитку наукової діяльності неможливий розвиток бізнесу та країни загалом. «Інвестиції в інтелектуальний розвиток України, – наголошує заступник генерального директора Vodafone Україна (регіон Захід) Костянтин Воробйов, – один з пріоритетних напрямків діяльності компанії. Сподіваємось, що такі перемоги стимулюватимуть студентів до продовження наукової діяльності та професійного становлення у сфері телекомунікацій».

Зазначимо, що «Професіонали майбутнього» – це єдиний в Україні галузевий конкурс наукових робіт серед студентів четвертих курсів телекомунікаційних факультетів. Він заснований у 2006 році й проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, Держспецзв'язку та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Опубліковано: Понеділок, 02 вересня 2019 Сьогодні, 2 вересня, у День знань, відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Національного університету «Львівська політехніка». Зазначимо, що цьогоріч на перший курс в університет вступили понад 5 тисяч абітурієнтів. Участь в урочистостях взяв перший заступник голови Львівської обласної...

Переглядів: 609 Коментарів: 0

Вища освіта

Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали 9 тисяч абітурієнтів Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали 9 тисяч абітурієнтів Опубліковано: Понеділок, 03 вересня 2018 1 вересня, у День знань, відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Національного університету «Львівська політехніка». Зазначимо, що цьогоріч на перший курс в університет вступили 9 тисяч абітурієнтів. Участь в урочистостях взяв голова Львівської обласної державної адміністрації Олег...

Переглядів: 373 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook