Період публікації:

від

до

Категорія:

Американець Джонатан Вайт навчає львівських політехніків роботехніці (фото)

Опубліковано: Середа, 15 Червня 2016 

min
max

Директор департаменту комп’ютерної інженерії Хардингського університету штату Арканзас (США) професор Джонатан Вайт упродовж останнього семестру викладав для студентів кафедри програмного забезпечення Національного університету «Львівська політехніка» робототехніку.

Це вже його другий візит до Львова. А два роки тому він у рамках програми обмінів «Еразмус» працював зі студентами Донбаського державного технічного університету в Алчевську. Тоді через драматичні події, які відбувалися там, він змушений був перервати заняття. Проте залишився високої думки щодо рівня підготовки українських студентів. Вони, за його словами, дуже уважні, мають багато ідей, розумні та вмотивовані. Тому й вирішив: якщо будуть ще пропозиції попрацювати в Україні, то не відмовиться.

В січні цього року його запросили до Львова. Нині американець викладає робототехніку у Львівській політехніці, а також в Українському католицькому університеті. Він також проводить наукові дослідження у сфері «зелених» комп’ютерних технологій, створює пристрої та програмне забезпечення, яке споживає обмаль енергії, працює з «хмарним» програмуванням та використаними мобільними пристроями, які можна швидко утилізовувати, не допускаючи забруднення екології.

«Українські студенти зацікавлені розпочати власну справу, мати міцний бізнес чи отримати добру роботу, яка допоможе їм заробляти гроші, – розповідає професор Джонатан Вайт. – З ними дуже цікаво працювати, вони креативні. Для прикладу, один із моїх вихованців розробив клавішний музичний пристрій із різних частинок роботів. І це він зробив із власного бажання, покладаючись на ті основи, які отримав на занятті. У Львові дуже багато ІТ-фірм, тому ще під час навчання студенти намагаються влаштуватися туди на роботу».

Незабаром, під час літніх канікул, до Львова за ініціативою Джонатана Вайта приїдуть американські студенти із Хардингського університету, які разом із своїми українськими ровесниками організують літній науковий табір для школярів. Звісно, вивчатимуть, окрім інших наукових дисциплін, й англійську мову.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівській політехніці пройшли Всеукраїнські змагання із робототехніки (фото) У Львівській політехніці пройшли Всеукраїнські змагання із робототехніки (фото) Опубліковано: Понеділок, 31 жовтня 2016 Днями у Національному університеті «Львівська політехніка» за сприяння Міністерства освіти і науки України відбулися Всеукраїнські змагання з перегонів автономних роботів. Змагання були присвячені 200-річчю Львівської політехніки. Команди, що взяли участь у конкурсі, представили власні розробки роботів,...

Переглядів: 1362 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 640 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook