Період публікації:

від

до

Категорія:

У МОН обговорили питання проведення конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

Опубліковано: Четвер, 07 липня 2016 

min
max

Проведення всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» підвищить престиж робітничих професій серед молоді та сприятиме інтеграції професійної освіти України у міжнародну систему підготовки кадрів. Про це йшлося під час наради щодо ініціативи про приєднання України до міжнародного руху «WorldSkills International», яка відбулася 6 липня в Міністерстві освіти і науки під головуванням заступника Міністра Павла Хобзея.

У нараді взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, Державного центру зайнятості, Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Федерації металургів України, Конфедерації дизайнерів та стилістів України, громадської організації «ВОЛДСКІЛЛС Україна», а також департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України, вищих навчальних закладів.

Міністерство освіти і науки щороку проводить всеукраїнські конкурси фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів за п’ятьма професіями. «Ми повинні сприяти розвитку творчого потенціалу та створювати можливості для розвитку талантів молоді», – наголосив Павло Хобзей.

На думку голови громадської організації «ВОЛДСКІЛЛС Україна» Сергія Рибака, приєднання української професійної освіти до світового руху WorldSkills International (WSI) та започаткування всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» дасть ширшу можливість привернути увагу молоді віком до 23 років до робітничих професій. Адже конкурс WorldSkills – це найбільше в світі змагання професійної майстерності для учнів професійно-технічних училищ, коледжів, студентів університетів, молодих кваліфікованих робітників і фахівців, що проводяться кожні два роки в міжнародному форматі з 6 секторів світової економіки. Участь у таких національних та міжнародних конкурсах стимулюватиме молодих людей підвищувати свою кваліфікацію. Окрім того, сприятиме адаптації українських стандартів професійної освіти до європейських, а також інвестиціям, зробленим у розвиток змагань з новими навичками, зокрема, мобільної робототехніки.

Учасники наради підтримали пропозицію громадської організації «ВОЛДСКІЛЛС Україна» про проведення у листопаді 2016 року всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». Зокрема, було запропоновано провести конкурс з 11 професійних компетенцій: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, дизайн одягу, мехатроніка, мобільна робототехніка, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, монтажні роботи санітарно-технічних систем та устаткування.

За підсумками наради запропоновано створити Оргкомітет з проведення конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine», який очолили заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей і голова громадської організації «ВОЛДСКІЛЛС Україна» Сергій Рибак. До складу комітету увійдуть представники органів виконавчої влади, громадських об’єднань. Перше засідання Оргкомітету відбудеться 14 липня, де буде розглянуть першочергові заходи щодо підготовки та проведення всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine».

Слід зазначити, що WorldSkills International (WSI) – міжнародна громадська організація, що була створена у 1953 році з метою популяризації робітничих професій, підвищення їх привабливості серед молоді і надання ефективних засобів для досягнення високих стандартів професійної освіти за допомогою проведення конкурсів професійної майстерності.

WSI об’єднує 75 країн-учасниць. Нещодавно у Мінську відбувся ІІ Республіканський конкурс WorldSkills Belarus - 2016, який відвідала українська делегація. Під час візиту пройшла зустріч з Сайманом Бартлі – президентом руху WorldSkills International, де обговорювалося питання щодо можливості вступу України до цієї міжнародної організації.

Немає коментарів

Схожі статті:

Під час конкурсу «Прорив легкої промисловості» професійно-технічні навчальні заклади презентували сучасні колекції уніформ (фото) Під час конкурсу «Прорив легкої промисловості» професійно-технічні навчальні заклади презентували сучасні колекції уніформ (фото) Опубліковано: Середа, 29 березня 2017 21-22 березня у Львові відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Прорив легкої промисловості». Номінаціями стали 33 сучасні колекції уніформ для готелів та ресторанів, представлені 21 навчальним закладом. Захід проводився під патронатом Міністерства освіти і науки України,...

Переглядів: 557 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників – лист МОН Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників – лист МОН Опубліковано: Середа, 08 квітня 2020 Якщо державна кваліфікаційна атестація випускників профтехів припадає на період карантину, заклад має організувати її у дистанційній формі. Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки у листі щодо завершення навчального року в профтехах, який був розісланий 8 квітня 2020 року. «Зараз ми маємо...

Переглядів: 5326 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook