Період публікації:

від

до

Категорія:

Медвежанська школа носитиме ім’я народного художника України Михайла Біласа

Опубліковано: Четвер, 07 липня 2016 

min
max

У середу, 6 липня, на позачерговій сесії Дрогобицької районної ради прийнято рішення про зміну назви Медвежанської СЗШ І-ІІ ст.

Відповідно до подання відділу освіти райдержадміністрації, депутати проголосували за зміну назви Медвежанської СЗШ І-ІІ ст. в Медвежанський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ст. – дошкільний навчальний заклад» та присвоєння йому почесного імені народного художника України Михайла Біласа.

Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на сектор з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА.

Засновниками навчального закладу виступають Дрогобицька районна рада та Медвежанська сільська рада.

Сесія також затвердила нову редакцію статуту школи.

Відділу освіти Дрогобицької райдержадміністрації доручено забезпечити, відповідно до нормативних документів, необхідну кількість штатних одиниць в навчальному закладі для організації групи повного дня з 1 вересня цього року.

Дошкільна група розміститься у нещодавно відкритій відремонтованій будівлі.

Нагадаємо, народний художник України Михайло Білас провів у с. Медвежа свої дитячі роки. Тут, де стояла хата родини Біласів, було відкрито пам’ятний знак, на якому викарбовано напис: «Тут, на лісничівці, з 1926 по 1936 роки проживав з родиною лісничий Яким Білас. У Медвежі провів дитячі та юнацькі роки його син, народний художник України Михайло Білас».

Цікавий факт, який свідчить про значимість постаті Михайла Біласа у світовому мистецтві. За словами директора музею М. Біласа у м. Трускавці Олени Білас-Березової, у 1994 році в французькому містечку Везден було відкритий парк площею 3,14 гектари, де висаджено 1 200 іменних дубів від чотирьохсот найбільших держав світу. Від нашої держави було посаджено три дуби – перший під іменем Україна, другий – Тарас Шевченко і третій – Михайло Білас.

Немає коментарів

Схожі статті:

Розвиток дошкільної освіти – один з пріоритетів у Дрогобицькому районі Розвиток дошкільної освіти – один з пріоритетів у Дрогобицькому районі Опубліковано: Четвер, 14 березня 2019 У 2018 році на Дрогобиччині були завершені роботи з реконструкції нежитлового приміщення під дитячий садок в с. Уличне (в селі налічується 250 дошкільнят). Роботи проводились за кошти ДФРР. Загальна вартість проекту становить понад 11 973,9 тис. грн. Про це 13 березня під час публічного звіту розповів...

Переглядів: 366 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Година-реквієм у Верхньогаївському НВК Година-реквієм у Верхньогаївському НВК Опубліковано: Середа, 21 листопада 2018 З нагоди Дня Гідності та Свободи у Верхньогаївському НВК відбулася година-реквієм "Революція гідності, охрещена кров'ю", яку підготували бібліотекар Світлана Стасик, директор народного дому Галина Повханич та педагогічний колектив школи. Присутні занурились у вир подій 5-річної давності, коли студентський...

Переглядів: 421 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook