Період публікації:

від

до

Категорія:

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ відбулась зустріч начальників генеральних штабів ЗС Канади та України (фото)

Опубліковано: Вівторок, 12 липня 2016 

min
max

Під час візиту на Львівщину начальник Генерального штабу ЗС Канади Джонатан Ванс ознайомився із перебігом підготовки українських підрозділів за участі іноземних інструкторів в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» (JMTG-U). Спершу генерал-полковник Джонатан Ванс зустрівся із військовослужбовцями ЗС Канади, які зараз залучені до вишколу українських воїнів у МЦМБ.

Також начальник Національної академії сухопутних військ, генерал-лейтенант Павло Ткачук ознайомив іноземного гостя із можливостями навчально-матеріальної бази Центру. Зокрема, члени іноземної делегації оглянули музей історії та сучасності МЦМБ, спеціалізований клас з протидії саморобним вибуховим пристроям та навчально-тренувальний комплекс MILES, де військовослужбовці різних країн проходять вишкіл за допомогою сучасних високотехнологічних систем імітації ведення вогню. Окрім того, начальник Генерального штабу ЗС Канади Джонатан Ванс особисто побачив, як канадські фахівці готують українських вояків на одній із ділянок військового стрільбища.

Згодом іноземний гість зустрівся із Головнокомандувачем Збройних Сил України – начальником Генерального штабу Віктором Муженком. Під час спільного брифінгу високопосадовців більш детально ознайомили із можливостями, діяльністю та найближчими перспективами розвитку МЦМБ. Там же начальники генеральних штабів армій двох країн обговорили питання розширення та посилення двосторонньої співпраці.

«Ми задоволені співпрацею із канадською стороною і тим рівнем підготовки наших підрозділів, який вони досягають під керівництвом інструкторів зі ЗС Канади. Сподіваємось, що ця співпраця триватиме й надалі, – зазначив генерал армії України Віктор Муженко. – Щодо перспектив розвитку Центру підготовки підрозділів МЦМБ, то ми поставили перед собою надзвичайно амбітні цілі, і вже знаходимося на шляху їхнього досягнення. Я сподіваюсь, що до кінця цього року ми завершимо перший етап підготовки даного навчального центру, що дозволить більш якісно і в більшому обсязі готувати наших військовослужбовців».

В свою чергу, його колега генерал-полковник Джонатан Ванс підтвердив наміри продовжувати та розширювати напрямки двостороннього партнерства зі ЗС України. За його словами, та справа, яку сьогодні роблять канадські військовослужбовці для України, надзвичайно підтримується усіма канадцями. Адже, протистоячи російській агресії, український народ потребує всебічної підтримки та допомоги. Допомогти українцям у скрутну хвилину – не лише обов’язок всього цивілізованого світу, але й необхідна умова для підтримки безпеки у всьому східноєвропейському регіоні.

На завершення зустрічі генерал армії України Віктор Муженко та генерал-полковник Джонатан Ванс обмінялись пам’ятними сувенірами. А вже днями Міжнародний центр миротворчості та безпеки планує відвідати прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Матеріал підготував підполковник Антон Миронович, медіа-група Національної академії СВ

Немає коментарів

Схожі статті:

Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ відвідав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо (фото) Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ відвідав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо (фото) Опубліковано: Середа, 13 липня 2016 У вівторок, 12 липня, в рамках візиту до України прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо завітав до Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ. Разом із начальником Штабу оборони Канади генералом Джонатаном Вансом, Надзвичайним і Повноважним Послом Канади...

Переглядів: 3130 Коментарів: 0

Вища освіта

Курсанти-інженери Національної академії сухопутних військ вдосконалюють свої навички на полігоні (відео) Курсанти-інженери Національної академії сухопутних військ вдосконалюють свої навички на полігоні (відео) Опубліковано: Середа, 05 квітня 2017 Майбутні командири інженерних підрозділів, а сьогодні – курсанти Національної академії сухопутних військ, цими днями відточують свої практичні знання на практиці у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки видового військового вишу. На одній з ділянок полігону вони вчаться швидко та безпечно обладнувати...

Переглядів: 794 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook