Період публікації:

від

до

Категорія:

Делегація Національної академії сухопутних військ взяла участь у церемонії випуску офіцерів Вищої офіцерської школи у місті Вроцлав (фото)

Опубліковано: Вівторок, 12 липня 2016 

min
max

У серці древнього міста Вроцлав традиційно відбувся випуск підпоручиків (лейтенантів) Вищої офіцерської школи сухопутних військ Республіки Польща. На площі біля міської Ратуші вишикувалися випускники, які навчалися тут п'ять років, а також кадети молодших курсів. Родичі польських захисників розташувалися поруч за загородженнями, вони голосно підтримували випускників, коли ведучі церемонії зачитували їхні прізвища.

Навпроти молодих офіцерів облаштували сцену, на якій розташувались керівництво Збройних сил Польщі, місцева влада та єпископ. Щороку на випуск офіцерів у Вроцлав прибувають делегації з різних країн. Цьогоріч церемонію відвідали представники Австрії, Німеччини та США. Україну на урочистостях представила делегація з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на чолі з заступником начальника навчального закладу з наукової роботи, полковником Андрієм Слюсаренком.

Церемонія випуску офіцерів Вищої офіцерської школи сухопутних військ, яких цього річ було понад 80, тривала близько двох годин. Кульмінацією свята став момент символічної посвяти в офіцери, котру здійснив начальник операційного штабу Збройних сил Польщі, генерал Марек Томашицький. Він, за давньою польською традицією, доторкнувся шаблею до плеча кожного з майбутніх офіцерів, які клякнули перед ним на коліно. А вже згодом офіцерів привітало військове командування, представники влади, духовенства та мама одного із військових. Перед завершенням церемонії батьки офіцерів підійшли до своїх синів та доньок, привітали їх та подарували квіти. А завершилася церемонія випуску проходженням офіцерів центральною площею Вроцлава урочистим маршем, при цьому кожен із них йшов у строю з подарованими квітами. Після залагодження необхідних формальностей підпоручики сухопутних військ Польщі продовжать службу у військових частинах усієї країни.

«Перш за все, під час церемонії випуску відчувається єдність польського народу та польського війська. Така велика кількість простих людей, які прийшли на церемонію (адже на площі були як родичі військових, так і прості перехожі) демонструє, що у наших сусідів військовий однострій, військова служба, як і нині в Україні, є шанованою у суспільстві, – зазначив керівник делегації Національної академії сухопутних військ, заступник начальника з наукової роботи, полковник Андрій Слюсаренко. – Під час офіційних зустрічей з керівництвом Вищої офіцерської школи сухопутних військ наголошено на необхідності активізації та поглиблення існуючої співпраці. Польські партнери готові поділитися з викладачами та курсантами нашої Академії знаннями щодо системи прийняття рішень в управлінні підрозділами за стандартами НАТО».

Він також додав про надзвичайну знаковість цьогорічному ритуалу. Адже цього дня за декілька сотень кілометрів від Вроцлава, на саміті НАТО у Варшаві, погоджено комплексний пакет допомоги Україні з реформування Збройних Сил України та переведення їх до стандартів Північноатлантичного альянсу. Водночас, українські військовослужбовці можуть поділитися з польськими партнерами досвідом, набутим Українським військом під час протистояння російській агресії та проведення Антитерористичної операції  на сході України.

За інформацією медіа-групи Національної академії СВ

Немає коментарів

Схожі статті:

В Академії сухопутних військ відзначили День Збройних Сил України В Академії сухопутних військ відзначили День Збройних Сил України Опубліковано: П`ятниця, 06 грудня 2019 У День 28-ї річниці Збройних Сил України у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулись урочисті заходи. Військовослужбовці та працівники академії разом із першим заступником голови Львівської обласної державної адміністрації Василем Лозинським, головою Львівської...

Переглядів: 1428 Коментарів: 0

Вища освіта

"Уроки мужності" в рамках предмету "Захист Вітчизни" "Уроки мужності" в рамках предмету "Захист Вітчизни" Опубліковано: Вівторок, 12 лютого 2019 Для учнів 9 - 11 класів шкіл Галицького району 11 лютого проведено «Уроки мужності» у рамках предмету «Захист Вітчизни». На таких уроках курсанти з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного поділились власним досвідом щодо того, як проходить навчання в цій академії,...

Переглядів: 684 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook