Період публікації:

від

до

Категорія:

МОН просить вищі навчальні заклади створити групи (центри розвитку) для дітей дошкільного віку

Опубліковано: Середа, 13 липня 2016 

min
max

Міністерство освіти і науки на виконання Програми діяльності Уряду та плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, з метою забезпечення доступності дошкільної освіти, розвитку мережі дошкільних навчальних закладів (груп) усіх форм власності, звертається з проханням щодо відкриття груп для дітей дошкільного віку на базі вищих навчальних закладів (гуртожитків). Відповідний лист направлено на адреси вищих навчальних закладів, департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та інститутів післядипломної педагогічної освіти.

За даними Державної служби статистики України станом на 01.01.2016 року мережа дошкільних навчальних закладів складає 14 тис. 813 ДНЗ, що не в повній мірі забезпечує потребу населення на дошкільну освіту, оскільки на 100 місцях виховується 117 дітей, а в черзі на влаштування до ДНЗ перебуває понад 90 тисяч дітей.

У Міносвіти звертають увагу на те, що Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 № 234 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016 р. № 563/28693, передбачено нові, спрощені вимоги до дошкільних навчальних закладів (груп), відкритих у тому числі в житлових та нежитлових приміщеннях. Головна вимога – створити відповідне навчально-виховне середовище для організації роботи дошкільного навчального закладу (групи/центру розвитку) та забезпечити нешкідливі, безпечні та комфортні умови розвитку дітей. Можливі різноманітні варіанти встановлення тривалості роботи таких груп, у тому числі – з короткотривалим перебуванням у них дітей, до 4-х годин.

Уже відомий досвід відкриття і функціонування дошкільних груп у вищих навчальних закладах України для дітей студентів та співробітників Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського.

Міністерство освіти і науки просить розглянути можливість про прийняття рішення щодо створення відповідних умов та відкриття груп (центрів розвитку) для дітей дошкільного віку на базі вищих навчальних закладів (гуртожитків) та повідомити Міністерство до 10 серпня 2016 року.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Працівників дошкільної освіти запрошують до участі у тренінгу за програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку» Працівників дошкільної освіти запрошують до участі у тренінгу за програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку» Опубліковано: Середа, 20 березня 2019 Освітня платформа «Критичне мислення» проводить тренінги професійного розвитку освітян. Зокрема, 3 квітня у Києві відбудеться практичний тренінг для спеціалістів дошкільної освіти, вихователів, методистів ДНЗ з методики викладання за інноваційною програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку». Тренінг...

Переглядів: 387 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

МОН пропонує для громадського обговорення проект наказу щодо уніфікованої форми акта за результатами заходу державного нагляду у сфері дошкілля МОН пропонує для громадського обговорення проект наказу щодо уніфікованої форми акта за результатами заходу державного нагляду у сфері дошкілля Опубліковано: П`ятниця, 01 березня 2019 З метою приведення у відповідність до вимог законодавства уніфікованої форми акта, що складається за результатами проведення планової (позапланової) перевірки додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері дошкільної освіти, Державна служба якості освіти України розробила проект наказу...

Переглядів: 2738 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook