Період публікації:

від

до

Категорія:

В Академії сухопутних військ обговорили перспективи підготовки військових капеланів для ЗС України (фото)

Опубліковано: Вівторок, 19 липня 2016 

min
max

Нещодавно на базі Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відбулася зустріч українських та канадських душпастирів.

Основною метою зустрічі стало обговорення перспектив підготовки військових капеланів для ЗС України, зокрема можливості проведення двотижневого пілотного курсу для капеланів різних конфесій на базі Національної академії сухопутних військ, який попередньо відбудеться на початку 2017 року.

Делегацію військових капеланів ЗС Канади очолив бригадний генерал Гай Чапдлейн. Українську сторону – митрополит Юрій Калістчук. Окрім того, участь в обговоренні взяли Голова департаменту у справах душпастирства силових структур Патріаршої курії УГКЦ Владика Михаїл Колтун, а також настоятель Гарнізонного храму святих первоверховних апостолів Петра і Павла отець Степан Сус, який заразом є головою Центру військового капеланства Львівської архієпархії УГКЦ.

Обговоривши актуальні проблеми духовної підтримки воїнів та діяльності військових капеланів в армійському середовищі, учасники дійшли згоди щодо необхідності впровадження інституту капеланів в Українському війську та їхньої фахової підготовки.

«Інститут військових капеланів в Україні – відносно нова структура, – зауважив Владика Михаїл  Колтун. – Але події, які розгортаються на сході нашої держави, вже неодноразово засвідчили, що капелан на полі бою, зазвичай, є вкрай необхідним помічником командира. А для самих воїнів його допомога часом є безцінною».

За його словами, саме з цією метою й відбуваються численні робочі зустрічі з представниками тих країн, де підготовка військових душпастирів відбувається у системі військової освіти.

«Маю надію, що цей проект буде ефективно реалізований і вже за півроку у війська прийдуть навчені за найкращими стандартами військові капелани, які будуть в змозі виконати покладені на них завдання», – додав Владика Михаїл Колтун.

За інформацією медіа-групи Національної академії СВ

Немає коментарів

Схожі статті:

В Академії сухопутних військ відзначили День Збройних Сил України В Академії сухопутних військ відзначили День Збройних Сил України Опубліковано: П`ятниця, 06 грудня 2019 У День 28-ї річниці Збройних Сил України у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулись урочисті заходи. Військовослужбовці та працівники академії разом із першим заступником голови Львівської обласної державної адміністрації Василем Лозинським, головою Львівської...

Переглядів: 1425 Коментарів: 0

Вища освіта

"Уроки мужності" в рамках предмету "Захист Вітчизни" "Уроки мужності" в рамках предмету "Захист Вітчизни" Опубліковано: Вівторок, 12 лютого 2019 Для учнів 9 - 11 класів шкіл Галицького району 11 лютого проведено «Уроки мужності» у рамках предмету «Захист Вітчизни». На таких уроках курсанти з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного поділились власним досвідом щодо того, як проходить навчання в цій академії,...

Переглядів: 679 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook