Період публікації:

від

до

Категорія:

Діти учасників АТО та переселенців мають пільги при вступі (відео)

Опубліковано: Вівторок, 26 липня 2016 

min
max

Діти учасників бойових дій та члени сімей загиблих можуть скористатися пільгами при вступі на навчання. Про це повідомила начальник управління департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Світлана Книшик під час інтерв’ю для ТРК «Львів».

За її словами, Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій та їхніх дітей, дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, для здобуття професійно-технічної та вищої освіти» передбачає надання пільг.

Державна цільова підтримка дітям учасників АТО для здобуття вищої освіти надається (до 23 років) у вигляді: повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів; пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти; соціальної стипендії; безоплатного забезпечення підручниками; безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах; безоплатного проживання в гуртожитку.

Згідно із Законом Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України у 2016 році» право на першочергове зарахування до вищих навчальних закладів мають: діти, батьки (один із батьків) яких загинули під час участі в антитерористичній операції, або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районах проведення АТО, діти учасників бойових дій та особи, які є внутрішньо переміщеними.

Також Світлана Іванівна зауважила, що у 2016 році вищеперелічені категорії громадян мають право на першочергове зарахування до усіх державних та комунальних навчальних закладів, а не лише до військових ВНЗ, як це було торік. Самі ж учасники бойових дій мають такі самі пільги при вступі до вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, що прийом документів на вступ до ВНЗ триватиме до 18.00 год. 27 липня.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

МОН: Система розподілу держзамовлення повністю виправдала себе МОН: Система розподілу держзамовлення повністю виправдала себе Опубліковано: П`ятниця, 26 серпня 2016 Попередні результати вступної кампанії 2016 року свідчать, що цьогорічна система розподілу держзамовлення, коли “місце йде за студентом”, цілком виправдала себе – вдалося забезпечити справедливий та прозорий розподіл бюджетних місць. Про це сьогодні, 26 серпня 2016 року, під час брифінгу в Клубі Кабінету...

Переглядів: 3537 Коментарів: 0

Випускникам шкіл

Інна Совсун: У цьому році рекордна кількість абітурієнтів має шанси вступити на бюджетні місця – не поспішайте писати заяву на контракт Інна Совсун: У цьому році рекордна кількість абітурієнтів має шанси вступити на бюджетні місця – не поспішайте писати заяву на контракт Опубліковано: П`ятниця, 29 липня 2016 Заяву на контракт можна написати до 10 серпня, зарахування контрактників відбуватиметься до 12 серпня – вступники повинні до цього часу принести оригінали своїх документів. Про це 28 липня під час прес-конференції на тему «Вступна кампанія 2016. Етап 2 – Зарахування» розказала Перший заступник Міністра...

Переглядів: 3014 Коментарів: 0

Випускникам шкіл
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook