Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівщина започатковує перший в Україні пілотний проект освітньо-соціального культурного середовища

Опубліковано: Понеділок, 08 серпня 2016 

min
max

Восени цього року на території області запрацює мережа освітньо-соціально-культурних центрів для дітей з особливими освітніми потребами.

Це буде перший в Україні пілотний проект денного перебування для дітей з інвалідністю, створений у співпраці Львівської облдержадміністрації, департаменту освіти і науки ЛОДА та громадськості.

Перші такі центри передбачено відкрити на базі комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ступенів Святого Миколая» (в минулому КЗ ЛОР «Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №104 І-ІІ ступенів») та у приміщенні КЗ ЛОР «Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Марії Покрови».

Мета проекту – забезпечити всебічний розвиток особистості та реабілітації дітей з особливими освітніми потребами шкільного віку шляхом створення освітньо – соціального - культурного середовища в позаурочний час (з 12.00 год.  до 19.00 год.).

У місті Львові фактично відсутні структури, де б діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в загальноосвітніх школах, могли проводити позаурочний час.

Створення освітньо – соціально - культурного центру з кваліфікованим психолого-педагогічним супроводом дітей зазначеної категорії сприятиме розвитку їх емоційно-вольової сфери в умовах особисто орієнтованого змісту занять та інших заходів.

Пріоритетним напрямком діяльності цих закладів, зокрема, буде формування вмінь дітей з особливими потребами, розвиток їх інтелектуальних та творчих здібностей, реабілітація та оздоровлення.

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина приймає Чемпіонат України з велосипедного спорту (трек) Львівщина приймає Чемпіонат України з велосипедного спорту (трек) Опубліковано: Середа, 14 вересня 2016 15-19 вересня 2016 року на критому велотреку навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України у місті Львові (вул. Клепарівська, 39-а), відбудеться Чемпіонат України з велосипедного спорту (трек) з неолімпійських номерів програми та гіту (чоловіки, жінки, юніори, юніорки, молодші юнаки, молодші...

Переглядів: 2113 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

 Герої не вмирають (фото) Герої не вмирають (фото) Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 19 лютого 2020 року учні 6 класу КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» разом з класним керівником Гофрик М.І. та вихователем Білогруд О.М. провели виховну годину «Небесна Сотня, Герої не вмирають». Хвилиною мовчання вшанували Героїв Майдану та...

Переглядів: 1051 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook