Період публікації:

від

до

Категорія:

«Вчителеві-предметнику»: анотовані інформаційні огляди періодики Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки

Опубліковано: Вівторок, 16 серпня 2016 

min
max

Учителеві-предметнику

тижнева оглядова інформація літератури (8-14 серпня 2016 р.)

З питань методики викладання навчальних предметів в школі

Світова література

Матвєєва О. В. Чарівний і повчальний світ казки Р. Дала «Чарлі і шоколадна фабрика» [Текст] : 5-й клас / О. В. Матвєєва // Зарубіжна література школі. – 2016. – N 13/14. – С. 60–64.

Роальд Дал (1916-1990) – відомий британський (валлійський) письменник норвезького походження. Один з його найвідоміших творів «Чарлі і шоколадна фабрика» покладено в основу уроку зарубіжної літератури у 5-му класі. Відомості про хід уроку подано у зручній формі – у вигляді таблиці; окрім того, у публікації є 11 додатків, що охоплюють інші сегменти навчального заходу – дидактичні ігри, фізкультхвилинку, інтерактивну гру, тест та заключне слово вчителя.

Смовська, І. Ю.      Інтегрований урок зарубіжної літератури та біології "Життєвий і творчий шлях Ш. Бодлера. Особливості його творчої манери. Збірка "Квіти зла", вірш "Альбатрос". Поняття про альбатросів". [Текст] : 10-й клас / І. Ю. Смовська // Зарубіжна література в школі. - 2016. - № 13/14. - С. 72-76.

Подана у публікації інформація про навчальний захід містиь усі необхідні для інтегрованого (зарубіжна література та біологія) уроку елементи. Метою уроку є: ознайомлення школярів із аспектами життя і творчості Ш. Бодлера, його зв’язків з Україною; дати учням знання про альбатросів; розвивати пам'ять і логічне мислення, навички аналізу поетичного твору; прищеплювати почуття любові і поваги до природи, здатність до емпатії та взаємодомоги.  

Рушай, Т. П. Дж. Лондон "Біле Ікло" (гострота конфліктів, виразність вияву непересічних характерів, моральної сили за умов екстремальної ситуації у повісті) [Текст] : 6-й клас / Т. П. Рушай // Зарубіжна література в школі. - 2016. - № 13/14. - С. 65-68.

 Повість англійського письменника Джека Лондона «Біле Ікло» узято як тематичне тло для одного з уроків (урок позакласного читання) зарубіжної літератури у 6-му класі. серед цільових засад навчального заходу: допомогти школярам усвідомити важливі моральні уроки повісті, з’ясувати гостроту описаних у ній конфліктів; розвивати уміння логічно мислити, робити правильні висновки; формувати почуття любові і поваги до всього живого.

Фізика

Братошевська Світлана Унікальні фізичні властивості води [Текст] : захист проектних робіт: 8 клас / Світлана Братошевська // Фізика. – 2016. - № 7. – С. 5-19.

Завданнями даного проекту: здійснити самостійно дослідження за напрямами: аномальні власності води, визначити, звідки беруться айсберги та роль води в житті рослин, спробувати очистити воду, з»ясувати унікальні властивості водохресної води, дослідити історію Джерела Князя Потьомкіна в Богоявленському парку (Корабельний район міста Миколаєва) і розробити презентацію.

Гринько Ірина Електричні явища [Текст] : 9-й клас / Ірина Гринько // Фізика. – 2016. - № 7. – С. 23-33.

 Стаття, що допомагає виявити ступінь розуміння матеріалу як на рівні відтворення знань, так і на рівні застосування, є проведення наприкінці вивчення теми нестандартного уроку-гри. Від звичайного повторення цей тип уроку відрізняє цікава гра. Гра охоплює всі знання, отримані під час вивчення теми, не вимагає від учнів спеціальної підготовки. Гра проводиться на останньому уроці з теми «Електричні явища» в 9 класі.

Лизун Інна Робота й потужність струму [Текст] : 9 клас / Інна Лизун // Фізика. – 2016. - № 7. – С. 19-23.

 У статті подано хід уроку отримання нових знань. На уроці учні готують повідомлення про видатного англійського фізика Джеймса Прескотта Джоуля та виконують самостійну роботу з виведення формул для знаходження потужності струму. Стаття також подає зразки розв»язання задач з даної теми.

 Підготували бібліографи: Ковпак В. О., Туркало О.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4567 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4503 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook