Період публікації:

від

до

Категорія:

Студмістечко Львівської політехніки готове до поселення першокурсників (фото)

Опубліковано: Середа, 31 серпня 2016 

min
max

Студмістечко Національного університету «Львівська політехніка» готове до початку навчального року. Впродовж літніх канікул у гуртожитках тривали інтенсивні ремонтні роботи. Полагоджені десятки санвузлів, кухні та душові кабіни сяють білосніжною плиткою. Відновили також понівечені сходи, що пролягли прилеглим парком і ведуть до студмістечка. Тільки на будівельні матеріали витратили майже 200 тисяч гривень. Чимало зроблено власними силами, адже є своя будівельна бригада, аварійно-ремонтна служба, у штаті чимало сантехніків та електриків.

У студмістечку університету розташовані 13 комфортабельних гуртожитків, є різноманітні допоміжні споруди, спортивні майданчики, клуб, поліклініка, магазини, інші об'єкти інфраструктури. Загалом у студмістечку проживають 8,5 тисяч студентів, а це – населення невеликого райцентру.

Попит на місця у гуртожитках щороку зростає та відчувається брак місць для поселення. Традиційно першими житло в гуртожитках отримали діти-сироти, діти-інваліди та діти ліквідаторів аварії на ЧАЕС і деяких категорій шахтарів. Отримують першими місця і учасники бойових дій в зоні АТО та їхні діти, а також переміщені особи з тимчасово окупованих територій.

Проректор з навчально-виробничої роботи Львівської політехніки Володимир Крайовський розповів про перспективи розвитку студентського містечка, як буде вирішуватися проблема перенаселення гуртожитків і створення додаткових місць. За його словами, нещодавно університет виграв конкурс енергоощадного проекту Європейського інвестиційного банку серед семи вищих навчальних закладів України. У 2017 році розпочнеться його реалізація. Під це фінансування підпадають 9 гуртожитків Львівської політехніки. Йдеться, зокрема, про заміну систем опалення, вентиляції, вікон, утеплення горищ і фасадів тощо.

«Звісно, нині найбільша проблема студмістечка – це брак місць для проживання. За таких умов, вважаю, найдоцільніше запровадити публічну електронну систему поселення у гуртожитки. Тоді кожен може побачити, кого, коли і куди поселили»,– зазначив проректор.

Володимир Крайовський повідомив, що один зі шляхів вирішення проблеми забезпечення студентів місцями у гуртожитках – добудова додаткових поверхів там, де є пласкі дахи. Окрім того, планується спорудити ще один гуртожиток.

Нагадаємо, що за підсумками вступу-2016 Львівська політехніка увійшла у трійку найкращих вітчизняних ВНЗ за кількістю поданих заяв та отримала найбільшу кількість додаткових місць держзамовлення. Коштом державного бюджету на денній формі цьогоріч навчатимуться майже 2 400 першокурсників. У Національному університеті «Львівська політехніка» успішно завершилася вступна кампанія. Дружна і згуртована політехнічна родина поповнилася 9,5 тисячами студентами, з яких 4 тисячі навчатимуться на магістрів та спеціалістів, стільки ж освоюватимуть програму бакалаврату, а 1 500 студентів прийшли в університет із коледжів.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 645 Коментарів: 0

Вища освіта

Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Опубліковано: Понеділок, 02 вересня 2019 Сьогодні, 2 вересня, у День знань, відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Національного університету «Львівська політехніка». Зазначимо, що цьогоріч на перший курс в університет вступили понад 5 тисяч абітурієнтів. Участь в урочистостях взяв перший заступник голови Львівської обласної...

Переглядів: 617 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook