Період публікації:

від

до

Категорія:

Посвята дрогобицьких ліцеїстів 2016 року (фото)

Опубліковано: Вівторок, 20 вересня 2016 

min
max

Обряд посвячення в ліцеїсти. Сьогодні Інтернет жваво відгукується на такий запит. Численні ліцеї посвячують в першокурсники своїх новобранців, але жоден інший подібний навчальний заклад не може похвалитися такою багатою і строкатою історією посвят, яку має Дрогобицький педагогічний ліцей.

Ключ, Маківка, Сприня… До цих та інших місць героїчної слави нашого народу вирушають на початку навчального року учителі та учні ліцею, щоб віддати шану полеглим героям і в урочистій атмосфері промовити слова клятви. Цього року вперше вирушили в місто Добромиль. Недалеко від нього знаходиться урочище з милозвучною назвою Саліна. Колись тут видобували знамениту на всю Європу сіль, але не з нею сьогодні асоціюється це місце. 1941 року більшовики по-звірячому закатували тут понад три тисячі людей, вщерть заповнивши трупами шахти. Про ці події нагадує відвідувачам меморіал та весняні крокуси, які, всупереч усім законам природи, розцвітають кожної осені.

Марія Прокопець, місцевий краєзнавець і поет, погодилася провести для дрогобиччан екскурсію.

На урочистій лінійці до ліцеїстів з побажаннями і настановами звернулася директор ліцею Ольга Заяць, поет Марія Прокопець, були також виступи учнів, пісні, а завершили дійство традиційні слова клятви ліцеїста.

Потім вирушили до готельного комплексу «Лаяр», що в місті Хирів. Після поселення в зручних і охайних номерах ліцеїсти та учителі зібралися на спортивному майданчику, де відбувся концерт-представлення класів. Першокурсники дуже відповідально поставилися до свого посвячення, тому програма їхніх виступів була цікавою і вирізнялася оригінальністю: пісні, сценки, танцювальні композиції, декламування віршів.

А потім були два дні відпочинку в чудовій атмосфері веселощів, доброзичливості та дружби. Прогулянки територією комплексу, ігри, нічні хороводи, марш-кидок у гори, дискотека, басейн – далеко не повний перелік розваг ліцеїстів.

Додому поверталися втомленими. Посвята подарувала не тільки піднесений настрій, а й відчуття згуртованості, дозволила відчути себе одним колективом, родиною, ім’я якій – Дрогобицький педагогічний ліцей.

Немає коментарів

Схожі статті:

Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Опубліковано: Понеділок, 02 вересня 2019 Сьогодні, 2 вересня, у День знань, відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Національного університету «Львівська політехніка». Зазначимо, що цьогоріч на перший курс в університет вступили понад 5 тисяч абітурієнтів. Участь в урочистостях взяв перший заступник голови Львівської обласної...

Переглядів: 617 Коментарів: 0

Вища освіта

Національний лісотехнічний університет урочисто розпочав новий навчальний рік Національний лісотехнічний університет урочисто розпочав новий навчальний рік Опубліковано: Неділя, 01 вересня 2019 Сьогодні, 1 вересня, відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Національного лісотехнічного університету України. Участь в урочистостях взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський. «Від завтра на вас покладається велика відповідальність – здобувати...

Переглядів: 677 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook