Період публікації:

від

до

Категорія:

На Золочівщині стартував проект із протидії дитячої злочинності та травматизму на дорогах (фото)

Опубліковано: Середа, 28 вересня 2016 

min
max

У середу, 28 вересня, у Золочівському замку відбулася презентація проекту «Попередження дитячої злочинності та травматизму на дорогах через співпрацю громади Золочівського району і Національної поліції у впровадженні інноваційних методик задля безпечного життя». Проект здійснюється за фінансової підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив.

У 2015 році в Україні внаслідок ДТП (дорожньо-транспортних пригод) загинуло 215 дітей та 3 894 – отримали тілесні ушкодження. У Львівській області за цей період у результаті автопригод 12 дітей загинули та 315 – отримали поранення. Ця сумна статистика може свідчити про відсутність системного підходу у вихованні відповідальності за своє життя у дітей та підлітків. Зрозуміло, що виконуються багато потрібних та цікавих програм, проводяться уроки, читаються лекції. Але бажаного результату це не дає.

Щоб покращити ситуацію, Благодійна організація «Твоє право» пропонує об’єднати зусилля Національної поліції, педагогів, батьків та інших зацікавлених осіб під час реалізації проекту. Основою методології стане проведення у кожній школі Золочівського району 3-х місячної «Школи безпечного життя». Це буде курс із 12-ти тематичних занять, які дадуть школярам можливість краще взнати свої права та обов’язки, правила дорожнього руху, правила спілкування та можливі дії під час непередбачених, небезпечних ситуацій. Викладачами у Школі безпечного життя стануть спільно педагоги та нові поліцейські. Інформація надаватиметься у вигляді практичних вправ, переглядів відеороликів та інтерактивних презентацій.

«З дітьми не можна говорити про безпечне життя сухо, завчено. Тоді найправильніша інформація може не сприйнятись креативним дитячим розумом. Тому постараємось втягнути дітей у змагальницький процес, використати їх природній азарт задля найкращого засвоєння пропонованого матеріалу», – розповів керівник проекту Андрій Гнида.

Також школярам буде надано можливість виконати свої авторські проекти. А закінчиться «Школа безпечного життя» Великою грою на знання правил дорожнього руху та конституційних прав – із справжніми переможцями та цінними призами.

Офіцер Головного управління Національної поліції у Львівській області Галина Лемішко відмітила: «Цей проект є надзвичайно важливим для поліції. Адже ми змінюємось, ми хочемо стати відкритими для людей, завоювати довіру громадян. Тому і вирішили розпочати з нашим майбутнім – із дітьми».

Головний спеціаліст департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Юрій Савчин висловив подяку організаторам та партнерам проекту. «Такий проект на сьогоднішній день є надзвичайно важливим, адже статистика дитячого травматизму збільшується. Безпека на дорогах – це обов'язок, який вимагає великої відповідальності, і цим не можна нехтувати», – зазначив Юрій Володимирович. Також він висловив сподівання, що реалізація даного проекту з часом дасть змогу вирішити проблему травматизму на дорогах не лише у Золочівському районі, а й у всьому Львівському регіоні.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Цікава гра про правила поведінки при переході через дорогу в НРЦ  «Левеня» Цікава гра про правила поведінки при переході через дорогу в НРЦ «Левеня» Опубліковано: П`ятниця, 06 березня 2020 5 березня 2020 року вихованці старшої групи Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» пограли у цікаву гру про правила поведінки при переході через дорогу. Метою гри було збагатити дітей новою інформацією про дороги і правила дорожнього руху; розширювати...

Переглядів: 1687 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Виховна година "Безпека на дорозі - безпека життя" в НРЦ «Левеня» Виховна година "Безпека на дорозі - безпека життя" в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Середа, 11 грудня 2019 "Що може трапитись, якщо пішохід буде неуважний і поспішить перейти дорогу?" Сьогодні учні 2 - Г класу під час виховної години "Безпека на дорозі - безпека життя" в ігровій формі ознайомились з правилами дорожнього руху, з безпечними місцями переходу вулиць, їх облаштуваннями, з дорожніми знаками для...

Переглядів: 445 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook