Період публікації:

від

до

Категорія:

МОН: до областей доставлено 98,7 % підручників для восьмих класів

Опубліковано: П`ятниця, 30 вересня 2016 

min
max

7,6 млн примірників підручників для 8 класів, тобто 98,7 % від потреби навчальних закладів, вже доставлено до департаментів/управлінь освіти і науки обласних держадміністрацій. Ці підручники обласні управління мають передати школам.

Станом на 26 вересня повністю доставлені підручники в Черкаську область, майже всі книжки для 8 класів отримали: Волинська область – 99,9 %, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Полтавська області та м. Київ – 99,8 %. Найменша кількість підручників – 93,3 % поки доставлена в Тернопільську область.

Друк підручників для восьмих класів за кошти державного бюджету повністю було завершено до початку навчального року. Загалом було надруковано 120 % примірників підручників від реальної потреби. Із 20 % сформовано спеціальний резервний фонд, з якого можна буде брати підручники у разі збільшення кількості восьмикласників наступного року.

Якщо обласні управління освіти ще не передали нові підручники до загальних середніх навчальних закладів, дитина тимчасово може користуватися підручниками попередніх років, яких достатньо в бібліотеках навчальних закладів.

Разом з тим, досі лишається відкритим питання забезпечення підручниками учнів 4 та 7 класів. На 100 % підручниками забезпечені лише діти Вінницької області. У середньому по Україні місцеві органи влади забезпечили підручниками школярів 4 класу на 74,64 %, а учнів 7 класу – на 75,28 %.

П’ять областей забезпечили підручниками учнів 4 і 7 класів трохи більше ніж на половину, зокрема, Дніпропетровська, Львівська, Миколаївська, Одеська і Сумська (майже однаково – на 58 %, забезпечили учнів 4 класу та 7 класу).

Нагадаємо, що торік підручники для 4 та 7 класів друкувалися за рахунок коштів державного – 50 % та місцевих бюджетів – 50 %. Держава виконала свої зобов’язання в повному обсязі – надрукувала і доставила в регіони підручники. Однак друк та доставка решти підручників для 4 і 7 класів цілком залежить від місцевих органів влади.

Зі звітом, наданим областями, щодо забезпечення підручниками учнів 4 і 7 класів станом на 28 вересня 2016 року, а також звітом по підручниках для 8 класу можна ознайомитись на сайті МОН.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина отримала 82 % підручників для 2 класу Львівщина отримала 82 % підручників для 2 класу Опубліковано: Вівторок, 13 серпня 2019 Львівська область отримала 212 180 примірників підручників для 2-го класу Нової української школи, що становить 82 % від усіх необхідних книжок. Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. «Для 2019/2020 навчального року Львівщина робила замовлення...

Переглядів: 1153 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Підручники 2019: на початок липня вже надруковано 68 % підручників для 2-х класів, 100 % – для 5-х, 25 % – для 6-х та 4 % – для 11-х класів Підручники 2019: на початок липня вже надруковано 68 % підручників для 2-х класів, 100 % – для 5-х, 25 % – для 6-х та 4 % – для 11-х класів Опубліковано: Вівторок, 09 липня 2019 Наразі Міністерство освіти і науки чітко вкладається у графік друку підручників – усі книги будуть доставлені на обласні бази до 15 серпня. Місцеві органи управління освітою за законом зобов’язані виконати доставку підручників до закладів освіти протягом 15 календарних днів після отримання, тому за планом...

Переглядів: 1425 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook