Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» відзначила Всеукраїнський день бібліотек

Опубліковано: Вівторок, 04 жовтня 2016 

min
max

З 28 по 30 вересня в рамках Всеукраїнського дня бібліотек комунальним закладом Львівської обласної ради «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» проведено ряд заходів.

У ці дні бібліотека була по-особливому святкова та ошатна. Приміщення читального залу, абонементу, вхід бібліотеки оформлені плакатами з висловами про бібліотеку, книгу, читання. Відвідувачі зупинялись, щоб вкотре прочитати, нехай давно відомі і знайомі, але неповторні слова, зокрема: «Книга – прекрасний співрозмовник…вона чудово лікує та напрочуд гарно розважає, вона прекрасний товариш, найкращий порадник і приємний гість».

З метою привернення уваги громади до діяльності бібліотеки та підвищення її іміджу 29 вересня на радіохвилях Львівського обласного радіо прозвучала інформація про святкування та інтерв’ю директора Ярослави Сокольської.

Особливістю цьогорічного святкування стало проведення заходу «Виховна година у бібліотеці. Час читати». Учасниками були студенти-першокурсники техніко-економічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка», студенти Львівського коледжу культури і мистецтв, Львівського національного університету (понад 60 учасників). Захід мав на меті  викликати інтерес до читання традиційних книг, показати переваги такого читання, ознайомити з творами сучасних письменників. А також показати, що у всесвітній мережі Інтернет чимало цікавої інформації про найпопулярніші книги, про книги, що змінюють життя, про читання взагалі. Учасники змогли переконатися у дієвості висловів Тараса Шевченка: «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь…» та Івана Франка: «Книги – морська глибина. Хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить». Цьому якнайкраще посприяли переглянуті презентації: «Лауреати Шевченківської премії 2016 року», «Лауреати літературної премії «Коронація слова» 2010-2016 років».

Приємні емоції від спілкування під час проведення заходу заполонили всіх – і учасників, і ведучих. Тому закономірним підсумком стало нагородження найактивніших студентів. Трьом із них директор бібліотеки вручила у подарунок книги.

30  вересня бібліотека гостинно запрошувала відвідувачів на День відкритих дверей. Для всіх бажаючих проводились екскурсії бібліотекою, які ознайомлювали із роботою відділів. Бібліотекарі презентували електронні інформаційні ресурси: сторінку в мережі Інтернет, електронний каталог. Кожен бажаючий мав змогу побачити як розміщені книги на полицях у книгосховищах, почути розповідь про історію бібліотеки, здійснити пошук видань за електронним каталогом, ознайомитись з бібліографічними та інформаційними матеріалами, розміщеними на сайті бібліотеки.

В цілому, святкування Всеукраїнського дня бібліотек пройшло цікаво та креативно.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4555 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4494 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook