Період публікації:

від

до

Категорія:

Майбутні офіцери проводять уроки мужності львівським школярам (фото)

Опубліковано: Понеділок, 17 жовтня 2016 

min
max

Курсанти Національної академії сухопутних військ - учасники антитерористичної операції провели уроки мужності для учнів загальноосвітніх закладів міста Львова.

Так, напередодні Дня захисника України вихованці видового військового вишу, які брали участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей України, завітали до львівських школярів.

Курсанти розповіли про історію Академії та особливості підготовки сучасних офіцерів. Але найбільше зацікавлення у школярів викликали розповіді з перших вуст про хід антитерористичної операції, мужність та героїзм сучасних Героїв, особливості побуту та дозвілля воїнів.

Добре вчитися, працювати над собою, підтримувати українське військо та вірити в перемогу – з такими словами до старшокласників однієї зі львівських середніх шкіл звернувся, зокрема, лицар ордена «За мужність» ІІІ ступеня молодший сержант Юрій Закопець.

На цьому уроці мужності в актовому залі були присутні здебільшого учні випускних класів.

«Завжди цікаво послухати людей, які є очевидцями тих подій, про які ми багато чуємо, але погано уявляємо, – поділився своїми враженнями про зустріч учень Ростислав Кулачник. – Дивлячись на нашого гостя, майже мого ровесника, ніколи б не подумав, що цей, ще такий молодий чоловік, міг стільки пережити. Однак його історія мене вразила – я побачив скільки у цього воїна мужності, і який сильний у нього дух».

Задоволений спілкуванням зі школярами й сам молодший сержант Юрій Закопець. На його думку, такі зустрічі, які, до речі, вже давно стали традиційними, приносять велику користь.

«Ці заходи покращують патріотичний настрій школярів, – переконаний Юрій. – Юнаки та дівчата мають змогу почути про те, що відбувається у зоні проведення АТО, довідатися про героїв, яких вони повинні знати. І під час розмови я побачив, що діти насправді переживають за своїх захисників, вірять у перемогу. І я твердо знаю, що нам є кого захищати, та бачу тих, хто прийде нам на зміну».

По завершенню кожної такої зустрічі керівники середніх освітніх закладів висловлювали щирі слова вдячності військовим, які у такий важливий для держави час не забувають про покоління, що підростає, дають молоді промовисте розуміння своєї ролі у захисті нашої Батьківщини.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині реалізують освітню патріотичну програму «Уроки Мужності» На Львівщині реалізують освітню патріотичну програму «Уроки Мужності» Опубліковано: Четвер, 12 вересня 2019 Відокремлений підрозділ Громадської організації «Правий Сектор» у Львівській області анонсує патріотичну освітню програму «Уроки Мужності». Зазначимо, що захід переміг на конкурсі проектів в рамках обласної програми «Молодь Львівщини» на 2016-2020 роки. Відтак, проект реалізовуватимуть на території...

Переглядів: 781 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Природа рідного краю Природа рідного краю Опубліковано: Четвер, 14 лютого 2019   6 лютого вчителем біології  Бориславської ЗСШ-інтернату Пігур О.М. було проведено урок патріотичного виховання для учнів 6-го класу. Природа є потужним фактором виховання поваги й любові до своєї Батьківщини. Тому вивчаючи рослинний світ нашого краю, Олена Михайлівна поставила за мету прищепити...

Переглядів: 507 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook