Період публікації:

від

до

Категорія:

Прибутки наукових установ та науково-технологічних комплексів залишаться в цих закладах на їх розвиток

Опубліковано: П`ятниця, 21 жовтня 2016 

min
max

Чистий прибуток (дохід), отриманий за результатами фінансово-господарської діяльності, у повному обсязі залишиться в розпорядженні наукових установ та науково-технологічних комплексів. Відповідну постанову було прийнято на засіданні Уряду 19 жовтня 2016 року.

«Це рішення дасть можливість спрямовувати прибутки цих установ на провадження ініціативної наукової та науково-технічної діяльності, розширення їх власної матеріально-технічної бази та фінансування інновацій», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Це рішення Уряду продиктовано змінами, які впроваджує у життя прийнятий раніше Закон України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Зокрема, в рамках закону встановлюється, що державні комерційні підприємства та казенні підприємства, основною діяльністю яких є наукова та (або) науково-технічна діяльність, а також науково-технологічні комплекси, засновані на державній власності, звільняються від сплати частини прибутку за результатами своєї фінансово-господарської діяльності до загального фонду Державного бюджету України. Сьогодні розмір частини чистого прибутку (доходу), що сплачується до державного бюджету цими підприємствами, становить 75 відсотків.

Натомість, закон зобов’язує їх не менш як 50 відсотків чистого прибутку від своєї діяльності спрямовувати на проведення ініціативної наукової та науково-технічної діяльності, фінансування інновацій та розширення власної матеріально-технічної бази.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Триває конкурс спільних українсько-польських науково-дослідних проєктів на 2020-2021 роки – пропозиції приймають до 23 вересня Триває конкурс спільних українсько-польських науково-дослідних проєктів на 2020-2021 роки – пропозиції приймають до 23 вересня Опубліковано: Четвер, 22 серпня 2019 Триває конкурс спільних українсько-польських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2020-2021 роках. Він оголошений Міністерством освіти і науки України та Міністерством науки та вищої освіти Республіки Польща. Подати пропозицію можна до 23 вересня 2019 року. Конкурс відкритий для будь-яких...

Переглядів: 768 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

На 2019-й держава вперше передбачила кошти на базове фінансування науки в університетах – цей крок стане революційним для нашої наукової системи, - заступник Міністра Максим Стріха На 2019-й держава вперше передбачила кошти на базове фінансування науки в університетах – цей крок стане революційним для нашої наукової системи, - заступник Міністра Максим Стріха Опубліковано: Понеділок, 14 січня 2019 На 2019 рік у державному бюджеті вперше передбачено кошти для базового фінансування науки в закладах вищої освіти – 100 млн гривень. Про це пише в своїй статті для «Дзеркала тижня» заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха. До цього виші могли отримати лише короткострокове конкурсне...

Переглядів: 834 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook