Період публікації:

від

до

Категорія:

В МОН відбулося перше засідання робочої групи, що розроблятиме проект Положення про наставництво

Опубліковано: Четвер, 27 жовтня 2016 

min
max

26 жовтня в Міністерстві освіти і науки України відбулося перше засідання робочої групи, що розроблятиме проект Положення про наставництво.

Цей документ потрібен для імплементації Закону «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», зокрема, для реалізації нової офіційної форми опіки – наставництва.

Робочу групу очолив Уповноважений Президентом України з прав дитини М. Кулеба, а також увійшли представники МОН, Мінсоцполітики та громадських організацій.

Законом визначається, що наставництво – це добровільна безоплатна діяльність з надання дитині, яка проживає в інтернатному закладі, індивідуальної підтримки та допомоги у підготовці до самостійного життя.

Наставники ознайомлюватимуть дітей з практиками суспільного спілкування, подолання складних життєвих ситуацій, формуватимуть навички здорового способу життя та сприятимуть становленню дитини як відповідальної, успішної особистості.

Згідно закону, наставництво має здійснюватися за відповідним договором, що укладатиметься між наставником, адміністрацією закладу та соціальною службою, яка відповідає за підготовку наставника.

Наставником дитини може бути повнолітня дієздатна особа, яка пройшла курс підготовки з питань виховання і соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за відповідною програмою, затвердженою центральним органом влади, та уклала договір про наставництво.

Наставництво є одним із сучасних методів підготовки вихованців інтернатних закладів до самостійного життя, який практикується у багатьох країнах світу. В Україні він реалізовувався як проект «Одна Надія» вже 7 років. За цей час наставники змінили долі більше тисячі дітей.

Зараз цей досвід можна буде поширити по всій Україні і за допомогою громадських організацій забезпечити кожного вихованця інституційних закладів наставником, від якого будуть отримувати турботу, підтримку та допомогу.

Немає коментарів

Схожі статті:

Участь у проекті "Наставництво" Участь у проекті "Наставництво" Опубліковано: Понеділок, 21 серпня 2017 21 серпня 2017 року директор Самбірської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ст. «Берегиня» Максимів О.Л. прийняла участь у  навчанні з питань наставництва на базі КЗ ЛОР "Навчально-ребілітаційний центр І-ІІІ ступенів "Гармонія". Мета проекту Наставництва Одна Надія - підготовка дитини-сироти...

Переглядів: 455 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Організація оздоровлення школярів Жовківського району Організація оздоровлення школярів Жовківського району Опубліковано: П`ятниця, 14 липня 2017 Відповідно до районної цільової програми «Оздоровлення і відпочинок школярів району у 2017 році» заплановано 768 тисяч гривень. З них 700 тис. грн для організації відпочинку і оздоровлення у районному  оздоровчому таборі «Росинка», який працюватиме у 4 зміни по 14 днів з 14 червня по 17 серпня. Було...

Переглядів: 867 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook