Період публікації:

від

до

Категорія:

БІБЛІОТЕЧНИЙ УРОК ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ у «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці»

Опубліковано: Четвер, 27 жовтня 2016 

min
max

26 жовтня у «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці» працівники бібліотеки провели бібліотечний урок з елементами діалогу для учнів 11-го класу середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ-го ступенів № 72 м. Львова «Час читати».

Розпочала урок директор бібліотеки Ярослава Сокольська відомими словами Тараса Шевченка  «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь…» та Івана Франка: «Книги – морська глибина. Хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить». Потім ознайомила учнів з метою цього уроку, відзначила, що сьогодні, коли весь світ у полоні інформатизації, коли мільйони людей спілкуються, читають, здобувають інформацію у всесвітній мережі Інтернет, все ще мільйони людей читають паперові книги, пишуть їх. І таке читання вважається кориснішим для людини.

Учням було представлено презентації: «Лауреати Шевченківської премії 2016 року» та  «Лауреати літературної премії «Коронація слова» 2010-2016 років».

Особливий інтерес учнів викликав матеріал презентації про лауреата Шевченківської премії в галузі кінематографії Олега Сенцова за фільми «Гамер» (2011) та «Носоріг» (незакінчена робота). Зрозумілі причини такого інтересу, бо учні зізналися, що немало часу проводять за комп’ютерами і  не завжди з метою задоволення своїх освітніх потреб. А сюжет фільму «Гамер» показує людей, що свідомо стають залежними від комп’ютера, зокрема, комп’терних ігор.

Також учнів ознайомили із рейтингом книг (за даними всесвітньої мережі Інтернет), здатних впливати на життя чи змінювати його. Варто відзначити, що всі ці книги знайомі учням, оскільки творчість їх авторів вивчають у школі, і учні показали себе активними читачами.

Загалом, учні розширили свої знання про книгу, про читання, отримали цікаву і корисну інформацію про авторів книг, про лауреатів Шевченківської премії.

Урок пройшов у приємній атмосфері, у активному спілкуванні учнів і бібліотекарів.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Найважливіші події 2018 року у ЛОНПБ Найважливіші події 2018 року у ЛОНПБ Опубліковано: П`ятниця, 28 грудня 2018 Україна і світ в очікуванні Нового року. Рік, який минає, важливий і нелегкий водночас. Ознаменований багатьма подіями в усіх галузях суспільного життя України. Заклади культури, зокрема бібліотеки, завершують рік та підводять підсумки річної діяльності. Не виняток і комунальний заклад Львівської обласної...

Переглядів: 628 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

Презентація книги Марії Кривенко «Дорога Опівдні» Презентація книги Марії Кривенко «Дорога Опівдні» Опубліковано: П`ятниця, 16 березня 2018 14 березня в рамках роботи обласного семінару голів методоб’єднань шкільних бібліотекарів, методистів з бібліотечної роботи за темою «Інформаційні ресурси на допомогу шкільному бібліотекарю» відбулась презентація книги «Дорога опівдні» письменниці, поетеси, публіцистки Марії Кривенко.    «Дорога опівдні»...

Переглядів: 367 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook