Період публікації:

від

до

Категорія:

Методичний фестиваль «Ювілей письменника – свято для читача»

Опубліковано: Вівторок, 08 листопада 2016 

min
max

Під такою назвою 4 листопада відбувся захід у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» спільно з навчально-методичним центром освіти м. Львова. З ініціативи останнього захід названо методичним фестивалем і присвячено відзначенню 205-тої річниці від дня народження засновників «Руської трійці» Івана Вагилевича і Маркіяна Шашкевича та 95-річниці від дня народження мецената Петра Яцика.

Привітала присутніх директор бібліотеки Ярослава Сокольська. У своєму виступі вона відмітила, що захід  відбувається напередодні відзначення Дня української писемності та мови і присвячений знаковим для України особистостям, які зробили значний внесок у розвиток української мови. Також вказала на форму заходу, який названий як методичний фестиваль і який включає показ різних видів і форм матеріалів щодо діяльності цих визначних осіб.

Методист навчально-методичного центру освіти м. Львова Світлана Когут представила учасникам заходу презентацію «Історичні постаті першої величини», розказала, що захід окрім іншого, відбувається в рамках проекту «Знакові постаті України – 2016».

Увагу і зацікавлення присутніх викликали підготовлені працівниками бібліотеки матеріали: презентація «Іван Вагилевич – історик і народознавець» (Чирка С.В.), віртуальна екскурсія «Пам’ятні місця М. Шашкевича» (Звольська Н.Г.), перегляд фільму про діяльність Петра Яцика. Особливе враження на учасників заходу справило звучання текстів творів Івана Вагилевича та Маркіяна Шашкевича, які були попередньо начитані, записані з допомогою комп’ютерної техніки на фоні музичного супроводу (Ковпак В.О.). Підготовку такого виду матеріалів розпочали у бібліотеці у 2016 році в рамках проекту «Книга вголос». На заході прозвучали  аудіотекси творів: «Життя», «Туга» Івана Вагилевича та «Веснівка», «Дівчина і риба» Маркіяна Шашкевича. 

Справжньою окрасою заходу став виступ учнів ЗСШ № 34. Ця школа носить ім’я Маркіяна Шашкевича і виступ учнівського художнього колективу був присвячений Маркіяну Шашкевичу. Неймовірне піднесення і захоплення виказали присутні учням.

Завершився захід переглядом фільму про Петра Яцика, канадського бізнесмена українського походження, який своїм життям та меценатською діяльністю вніс немалий вклад у розвиток української мови.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4571 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4507 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook