Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівська політехніка запрошує всіх охочих на відкриті змагання з північної ходьби «Nordic Walking»

Опубліковано: Четвер, 10 листопада 2016 

min
max

Спортивний клуб Національного університету «Львівська політехніка», Львівський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», обласна Асоціація ветеранів спорту та туристична агенція «Трайдент» 27 листопада проводять відкриті змагання з північної ходьби «Nordic Walking». Захід приурочено до 200-річного ювілею від дня заснування Львівської політехніки.

Метою цих змагань є популяризація та пропаганда здорового способу життя, залучення різних верств і вікових груп населення до регулярних занять фізичною культурою та спортом, зокрема, таким цікавим і корисним видом спорту як північна ходьба «Nordic Walking».

Місце проведення: м. Львів, Стрийський парк, збір учасників проводитиметься поблизу кінотеатру «Львів».

Реєстрація – до 12:00. Урочисте відкриття змагань – о 12:15. Старт – о 12:30.

У змаганнях можуть взяти усі бажаючі у двох вікових категоріях: дорослі (18-49 років) та ветерани (50 років і старші). Учасники прибувають на змагання з нагрудними номерами, палками для ходьби, документом, який засвідчує особу учасника та медичною довідкою про стан здоров’я.

Довжина дистанції – 2 км. Особиста першість визначається серед чоловіків та жінок у кожній віковій категорії.

Дистанцію контролюватимуть судді, які слідкуватимуть за технікою ходьби. На трасі забороняється біг. За порушення учасник знімається із змагань.

За довідками звертатися до Оксани Климентіївни Заліско, тел.: 067-732-15-48.

Довідково:

Скандинавська або північна ходьба (від англ. Nordic Walking) вперше з'явилася у Фінляндії в 1940-х роках: фіни її називають по-своєму: sauvakavely. Феномен цього виду спорту полягає у тому, що з'явився він завдяки професійним лижникам, які, прагнучи підтримувати спортивну форму впродовж усього року, розпочали тренуватися влітку без лиж, використовуючи ходьбу з лижними палицями. Особливо широкої популярності скандинавська ходьба набула наприкінці 1990-х років.

Цей вид спортивної ходьби являє собою прогулянку на свіжому повітрі з парою спеціальних палиць, які схожі на лижні. При ходьбі руки і ноги по черзі рухаються вперед і назад як при звичайній ходьбі, але більш інтенсивно. Протипоказання скандинавської ходьби – немає.

Сьогодні скандинавської ходьбою займаються мільйони людей. В Угорщині та Чехії проводяться навіть міжнародні змагання. Нею захоплюються всі: від дітей – до людей пенсійного віку. Адже це не тільки відпочинок та релаксація, відновлення здоров'я для літніх людей, «Nordic Walking», головним лозунгом якого є «Рух – це життя», подовжує їм життя.

Що дає скандинавська ходьба? Зменшує тиск на коліна і суглоби. Поліпшує роботу серця і легенів. Ця ходьба ідеальна для лікування проблем шиї, плечей і постави. Ефективне заняття для спортсменів, яким потрібне постійне тренування серцево-судинної системи і витривалості. Скандинавська ходьба тримає в тонусі м'язи верхньої і нижньої частини корпусу одночасно. У процесі заняття задіюється до 90 % м'язів тіла. Прогулянка з палицями спалює на 46 % більше калорій, ніж швидка ходьба, і, природно, заняття скандинавської ходьбою набагато ефективніше бігової доріжки: адже її зазвичай встановлюють в залі, де сперте повітря тільки шкодить людині.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині завершилась II Зимова Гімназіада України з біатлону На Львівщині завершилась II Зимова Гімназіада України з біатлону Опубліковано: П`ятниця, 06 березня 2020 З 1 по 6 березня у с. Тисовець Сколівського району завершились змагання II Зимової Гімназіади України з біатлону. Участь у Гімназіаді, що проводилась вдруге, взяли майже 100 учнів, які виборювали нагороди для збірних команд Львівської, Тернопільської, Сумської, Чернігівської, Київської областей та м. Києва. За...

Переглядів: 1916 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

"КОПА" 2020 стартував (фото, відео) "КОПА" 2020 стартував (фото, відео) Опубліковано: Вівторок, 25 лютого 2020 20 лютого 2020 року стартував п’ятий чемпіонат з міні-футболку “Копа”, серед команд спецшкіл, навчально-реабілітаційних центрів, дитячих будинків міста Львова та області. Змагання розпочались офіційним відкриттям на якому учасники здійснили спільну молитву. Диякон Юрій, організатор турніру, наголосив...

Переглядів: 761 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook