Період публікації:

від

до

Категорія:

Зустріч-диспут раціоналізаторів та винахідників (фото)

Опубліковано: Вівторок, 15 листопада 2016 

min
max

11 листопада на базі Ставропігійського ВПУ відбулася зустріч-диспут раціоналізаторів та винахідників України з учнями навчального закладу.

У вступному слові заступник директора з НМР Львівського державного Будинку техніки Бойко Б.П. ознайомив присутніх з планом-сценарієм заходу, представив гостей та коротко зупинився на завданнях винахідництва та раціоналізаторства.

З привітальним словом до учасників зустрічі звернулася заступник директора з НВР Березінська М.Б., яка побажала цікавого, успішного проведення заходу.

Віце-президент Львівського крайового товариства «Рідна школа», кандидат технічних наук. Яворський М.С. у своїй доповіді наголосив, що у світі побудовано ринок інтелектуальної власності, а в Україні на сьогоднішній день не існує ефективного партнерства. Ринок інтелектуальної власності знаходиться у зародковому стані, тому новаторська думка українця часто зависає у сфері духу.

Кандидат технічних наук Сліпчишин Л.В. у своєму виступі зупинилася на технологічній освіті на сучасному етапі. Розповіла про ставлення до технологічної освіти в США і в Україні. Наголосила на необхідності створення потужної технічної бази, залучення інвесторів, бізнесменів та підприємців.

Член клубу винахідників Львівщини, винахідник Панарін Б.Ю. представив винаходи для корекції постави хребта, навчання плавання, тримання на воді та інші.

Практичний психолог Будинку техніки Сайка О.І. зупинилась на психологічних аспектах винахідництва, цілях в житті людини. Продемонструвала науково-популярний фільм про українських винахідників.

Проведення регулярних зустрічей винахідників, новаторів, науковців з учнями професійно-технічної освіти приводить до матеріалізації нових ідей, збільшення інтелектуального потенціалу та залучення молоді до винахідницької та раціоналізаторської творчості.

Немає коментарів

Схожі статті:

У навчальних закладах м. Львова проводяться зустрічі з винахідниками та раціоналізаторами (фото) У навчальних закладах м. Львова проводяться зустрічі з винахідниками та раціоналізаторами (фото) Опубліковано: П`ятниця, 17 березня 2017 Львівський державний Будинок техніки традиційно проводить із учнями ПТНЗ освітню діяльність у сфері винахідництва та раціоналізації. Зокрема, у вівторок, 14 березня, у Львівському вищому професійному політехнічному училищі відбулася зустріч із заслуженими винахідниками та раціоналізаторами України. Цей...

Переглядів: 634 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Зустріч винахідників та раціоналізаторів з учнями Львівського ВПУ комп’ютерних технологій та будівництва (фото) Зустріч винахідників та раціоналізаторів з учнями Львівського ВПУ комп’ютерних технологій та будівництва (фото) Опубліковано: П`ятниця, 10 лютого 2017 Львівський державний Будинок техніки проводить з учнями професійно-технічних навчальних закладів освітню діяльність у сфері винахідництва та раціоналізації. Чергова зустріч відбулася 7 лютого у Львівському вищому професійному училищі комп’ютерних технологій та будівництва. Технічна творчість учнів...

Переглядів: 1087 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook