Період публікації:

від

до

Категорія:

Франковий університет започаткував співпрацю з Фондом місцевої демократії

Опубліковано: П`ятниця, 09 грудня 2016 

min
max

Львівський національний університет імені Івана Франка та польський Фонд місцевої демократії розвиватимуть співпрацю, спрямовану на реалізацію ініціатив щодо розвитку самоврядування в Україні. Відповідний лист намірів під час офіційної зустрічі, що відбулась 6 грудня, підписали проректор з міжнародної співпраці ЛНУ ім. Івана Франка Марія Зубрицька та президент Фонду місцевої демократії Єжи Стемпень. Ініціатор підписання документу – декан факультету міжнародних відносин, Надзвичайний і Повноважний Посол України, професор Маркіян Мальський.

Зокрема, лист намірів передбачає спільну підтримку розвитку місцевих громад, поширення в Україні досвіду країн Європейського Союзу у сфері самоврядування, підготовку фахівців для органів самоврядування нашої держави тощо.

Співпраця між сторонами полягатиме у реалізації спільних дослідницьких проектів, організації конференцій та семінарів і виданні матеріалів щодо проблематики розвитку місцевого самоврядування. Окрім того, Львівський національний університет імені Івана Франка та Фонд місцевої демократії планують підготувати освітні програми і підручники для вищих навчальних закладів з відповідної проблематики.

Проведення тренінгів та спеціалізованих семінарів, консультування органів місцевої влади – ще один пріоритет спільної реалізації планів, спрямованих на розвиток самоврядування в Україні.

Під час зустрічі Єжи Стемпень наголосив на готовності поділитися з українськими партнерами польським досвідом проведення реформ і найкращими практиками у сфері самоврядування. За словами президента Фонду, який є одним з організаторів проведення реформи місцевого самоврядування у Польщі, Львівський національний університет імені Івана Франка може посісти чільне місце у сфері підготовки нової генерації фахівців для органів місцевого самоврядування в Україні.

Проректор з міжнародної співпраці ЛНУ ім. Івана Франка Марія Зубрицька подякувала за підтримку освітніх ініціатив Університету у сфері самоврядування та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

За інформацією прес-центру ЛНУ ім. І. Франка

Немає коментарів

Схожі статті:

Маркіян Мальський привітав викладачів та студентів ЛНУ імені Івана Франка із Днем Університету Маркіян Мальський привітав викладачів та студентів ЛНУ імені Івана Франка із Днем Університету Опубліковано: П`ятниця, 11 жовтня 2019 Щорічно 11 жовтня академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка відзначає День Університету. Сьогодні традиційно відбулося урочисте засідання Вченої Ради та концерт творчих колективів Університету. Урочистості традиційно розпочали виконанням «Gaudeamus». Усіх присутніх...

Переглядів: 629 Коментарів: 0

Вища освіта

Вибори учнівського самоврядування у КЗ ЛОР "Підгірцівська спецшкола-інтернат І-ІІІ ст" Вибори учнівського самоврядування у КЗ ЛОР "Підгірцівська спецшкола-інтернат І-ІІІ ст" Опубліковано: Понеділок, 23 вересня 2019 Самоврядування – один із головних принципів діяльності учнівської спільноти. Учнівське самоврядування нашої школи -президент Огородник Марія, прем`єр-міністр Блистів Анна та представники різних Міністерств разом з кураторами-педагогами та організатором учнівської молоді Кащук Наталею – це команда, основною...

Переглядів: 287 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook