Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині учні зможуть пройти профорієнтацію в юристів (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 09 грудня 2016 

min
max

Головне територіальне управління юстиції у Львівській області спільно з департаментом освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації започатковують безпрецедентний пілотний проект для учнів загальноосвітніх закладів Львівщини – «Шкільна юстиція».

Про це йшлося на сьогоднішній прес-конференції, повідомляє кореспондент Leopolis.news.

За словами Любомири Мандзій, директора департаменту освіти і науки ЛОДА, мета цього заходу –залучити дітей до профорієнтаційної роботи й ознайомити їх з усіма тонкощами роботи юристів. Діти зможуть почерпнути теоретичні знання та набути практичних навичок разом з приватними нотаріусами, адвокатами, реєстраторами та виконавцями.

«Уже сьогодні ми поспілкувалися з дітками в школі та зрозуміли, що проблема, яку ми порушуємо, актуальна. На запитання «чим ви хочете займатися?» третина дітей відповіла «комп’ютерними іграми». Ми хочемо відволікти дітей від цього, і, можливо, комусь сподобається право», - зазначила Л. Мандзій.

До кінця року триватиме конкурс на найкращий твір на тему «Як я захищатиму права?». Матеріали потрібно надіслати на електронну пошту проекту. Під час конкурсу визначать тих учнів, хто матиме можливість довідатися більше про сферу юстиції.

Ті, кого оберуть для участі в проекті, практикуватимуться з приватними юристами, а після завершення навчання отримають відповідні сертифікати.

«Ми робимо це, бо бачимо затребуваність у такому проекті. Дітям цікаві договірні відносини, і ми дамо їм можливість відчути себе юристами. У такий спосіб ми формуємо майбутню еліту. Головна особливість нашої роботи полягає в тому, що проект не потребує значних фінансових витрат – нотаріуси та адвокати зголосилися допомогти безкоштовно», - додав Ярослав Жукровський, начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Також Любомира Мандзій анонсувала схожу співпрацю з іншими управліннями та профтехучилищами у Львівській області. Зокрема профорієнтаційну роботу проведуть разом із низкою училищ.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Школярам Львівщини пропонують випробувати себе у ролі юристів Школярам Львівщини пропонують випробувати себе у ролі юристів Опубліковано: Вівторок, 27 грудня 2016 Школярів Львівщини запрошують до участі у проекті «Шкільна юстиція», у рамках якого вони зможуть спробувати себе у ролі помічників приватних нотаріусів та адвокатів. Щоб взяти участь у проекті, школярам потрібно написати твір довільної форми на тему «Історія мого успіху: як я захистив (захищатиму)...

Переглядів: 1137 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Школярів навчають захисту прав людини, - в області стартував пілотний проект «Шкільна юстиція» (фото) Школярів навчають захисту прав людини, - в області стартував пілотний проект «Шкільна юстиція» (фото) Опубліковано: Субота, 10 грудня 2016 У рамках тижня права для учнів загальноосвітніх закладів Львівщини старував новий проект «Шкільна юстиція», що дозволить їм краще орієнтуватись у юридичних питаннях, а також реалізації та захисту прав людини. Започаткували проект начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області...

Переглядів: 1278 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook