Як відомо, українська кухня найбільше славиться своїми варениками. Ніжні, ароматні вареники з вишнею, з сиром, з картоплею знають від малого до великого. Символіка Свят-вечірніх страв значною мірою пов’язана із забезпеченням добробуту, саме тому однією із невід’ємних дванадцяти страв Свят-вечора є вареники, що за давніми віруваннями містить в собі великий заряд необхідної життєдайної енергії, яка служить для забезпечення добробуту для господарів та їх сім’ї.
Напередодні Різдвяних свят, 20 грудня 2016 року у НРЦ І-ІІ ступенів «Довіра», класний керівник 6-Б кл. Борисюк Л.Є. ознайомила учнів із історією походження українських вареників, розповіла про різновидом їх начинок та провела майстер-клас із приготування вареників на Свят-вечір. Діти неабияк були захоплені роботою і всі без винятку проявили себе вдалими кулінарами.
Немає коментарів