Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові виступив «солдатський» Різдвяний вертеп (фото)

Опубліковано: Понеділок, 16 січня 2017 

min
max

Театральну постановку про народження Ісуса Христа підготували військовослужбовці роти матеріального-технічного забезпечення Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Перший виступ військового вертепу відбувся в Різдвяну ніч у самому навчальному закладі. Цими ж вихідними українські воїни виступили в храмі Стрітення Господнього, який нещодавно був відкритий у Львові. Разом із солдатами до Різдвяної коляди також долучились офіцери й курсанти видового військового вишу, які є більшістю серед прихожан новозбудованого храму.

За словами заступника командира роти по роботі з особовим складом молодшого лейтенанта Івана Дегтяра, створення цього вертепу є ініціативою самих солдатів.

«Організаційне ядро – прості військовослужбовці-строковики, з реквізитом та музичними інструментами допомогли батьки деяких бійців, а основну частину костюмів для учасників вертепу надав один з львівських театрів, - розповів офіцер. – Взагалі, відродження традицій, створення Різдвяних вертепів у військових колективах є гарною нагодою для солдатів взяти участь у культурному та громадському житті підрозділу і всієї Академії».

Він також додав, що ця ініціатива матиме продовження, а окрім різдвяних театральних постановок, солдати роти матеріально-технічного забезпечення більш активно долучатимуться й до інших святкових акцій.

Матеріал підготував підполковник Антон Миронович, медіа-група Національної академії СВ

Немає коментарів

Схожі статті:

До 184-го Навчального центру завітав Різдвяний вертеп з Прикарпаття (фото) До 184-го Навчального центру завітав Різдвяний вертеп з Прикарпаття (фото) Опубліковано: Вівторок, 17 січня 2017 Вже другий рік поспіль Прикарпатський вертеп приходить з колядою у гості до військовослужбовців 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ. Цього разу колядники виступили у практично всіх містечках Навчального центру, де відіграли традиційну театральну виставу та співами прославляли...

Переглядів: 936 Коментарів: 0

Вища освіта

Нова радість стала (фото) Нова радість стала (фото) Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 15 січня розпочався другий семестр і до Лівчицької спецшколи завітав вертеп з сусіднього села Тейсарів. За їх театральним дійством ми мали змогу переглянути Біблійну подію – народження Христа. Щиро дякуємо  отцю Михайлу, парафіянам та молоді за ту радість, яку вони подарували і смачні гостинці.

Переглядів: 785 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook