Період публікації:

від

до

Категорія:

З нагоди Дня Соборності України у Львові молодь утворить «Міст Єдності»

Опубліковано: Вівторок, 17 січня 2017 

min
max

Цієї неділі, 22 січня, на Львівщині заплановано ряд урочистих заходів з нагоди Дня Соборності України. Серед них – вшанування українських воїнів на Личаківському цвинтарі, громадське віче, спільна молитва за Україну у центрі міста та урочиста академія.

У рамках заходів також відбудеться молодіжна акція «Міст Єдності». Учнівська та студентська молодь прикрасить синьо-жовтими стрічками пішохідний міст над алеєю у парку «Погулянка», де залишатимуть побажання для України та міст. Молоді люди також утворять «живий ланцюг» у пам’ять про Акт злуки. Кожен охочий зможе долучитись до акції та відчути себе частинкою великої та дружньої сім'ї, ім'я якій – Україна. Початок акції о 14:00 год.

Зокрема, урочисті заходи у Львові розпочнуться о 12:00 год. на Личаківському кладовищі з вшанування пам’яті борців за незалежність та територіальну цілісність України на полі почесних поховань № 67. Потім учасники заходів перейдуть до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії та вшанують Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича.

Після покладання квітів до каплиці Є. Пертушевича на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища представники громадських організацій, студентська молодь та представники влади запалять лампадки до могил воїнів АТО. Згодом відбудеться чин екуменічної панахиди за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність суверенність України.

О 14:00 год., з ініціативи громадських організацій патріотичного спрямування, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбудеться громадське віче та спільна молитва за Україну.

О 16:00 год. у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької з нагоди відзначення Дня Соборності України відбудеться урочиста академія.

Немає коментарів

Схожі статті:

Школа Марії Покрови відзначила 30 річницю  Дня Соборності України (фото) Школа Марії Покрови відзначила 30 річницю Дня Соборності України (фото) Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 З Днем Соборності, Україно! Ми всі — одна сім'я, єдина ми родина. У кожнім нашім «я» — частинка України. Ми всі — одна сім'я, єдина ми родина. Мільйони різних «я», а разом — Україна. Школа Марії Покрови відзначила 30 річницю  Дня Соборності  флешмобом «Об’єднані діти – єдина країна», у якому взяли...

Переглядів: 796 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

"Живий ланцюг" до Дня Соборності "Живий ланцюг" до Дня Соборності Опубліковано: Середа, 22 січня 2020 Сьогодні учні та педагоги НРЦ "Мрія" приєдналися до "живого ланцюга" з нагоди святкування Дня Соборності України. Саме у цей день, 101 рік тому, відбулось історичне об'єднання Сходу та Заходу України в єдину соборну державу – було проголошено Акт Злуки УНР та ЗУНР.

Переглядів: 335 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook