Період публікації:

від

до

Категорія:

Заклади ПТО Львівщини провели коляду (фото)

Опубліковано: Понеділок, 23 січня 2017 

min
max

У п’ятницю, 20 січня, в приміщенні Центрального офісу Західного регіону ПАТ «Укрсоцбанку» відбулось закриття фестивалю різдвяних шопок, дідухів, зірок та павуків під гаслом «Проводи коляди» за участю учнівської молоді навчальних закладів ПТО міста Львова та області. Саме в цей день – за Юліанським календарем східна церква святкує Собор святого Івана Хрестителя, віддаючи йому шану за те, що він хрестив Господа Ісуса Христа. У народі кажуть: «Іван предтеча бере свята на плечі».

Почесним гостем на закритті фестивалю був головний спеціаліст відділу профтехосвіти департаменту освіти і науки Львівської ОДА Борисов Руслан Геннадійович.

В програмі урочистого дійства прозвучали різдвяні колядки «Святий вечір», «Небо і земля», «Старий рік минає» у виконанні учнівської молоді Львівського ВПУ торгівлі та сфери послуг, Львівського ВПУ комп’ютерних технологій та будівництва.

Виступив начальник управління логістики Західного регіону ПАТ «Укрсоцбанку» Теслер Олександр Сергійович та подякував за цікаві різдвяні композиції, які прикрашали інтер’єр банку впродовж місяця. Оголосив підсумок конкурсу глядацьких симпатій у номінаціях:

  • виготовлення найкращої різдвяної шопки – ВПУ № 34, Рава-Руський ПЛ,
  • художнє виконання різдвяного дідуха – Львівське ВПУКТБ,
  • представлення оригінального різдвяного павука – Львівське ВПУКТБ,
  • виготовлення вертепної різдвяної зірки – ВПУ № 71.

Про важливість проведення таких заходів у своєму виступі акцентував увагу Вахула Роман Степанович, директор Львівського державного Будинку техніки. Підвів підсумки та вручив грамоти за активну участь у фестивалі різдвяних композицій, проявлену творчість, майстерність у створенні різдвяної шопки, зірки, дідуха, павука, поширення і відродження обрядових традицій, які сприяють духовній єдності українського народу.

Учасники фестивалю мали можливість насолодитися мелодійністю пісні «Щастя, добра і любові», яка прозвучала завершальним акордом у виконанні Луковського Олега, учня Львівського ВПУ комп’ютерних технологій та будівництва.

Організатор свята – Львівський державний Будинок техніки – висловлює щиру подяку навчальним закладам м. Львова та області, які взяли участь в організації та проведенні фестивалю різдвяних композицій.

Беручи участь у Різдвяних дійствах, молодь вчиться любити та шанувати рідний край, свою Батьківщину, пройматися глибоким почуттям до рідної землі та свого народу. Виховується повага до рідних скарбів народної мудрості. Вивчення української народної культури та побуту сприяє відродженню національної свідомості учнів, збагаченню їхнього духовного світу.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові відбувся фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» (фото) У Львові відбувся фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» (фото) Опубліковано: Середа, 20 грудня 2017 14 грудня на базі Міжрегіонального центру ПТО художнього моделювання та дизайну відбувся фестиваль різдвяних композицій під гаслом «Над вертепом зірка ясна засіяла» за участю навчальних закладів професійної освіти міста Львова. З Божим благословенням та молитвою звернувся настоятель Храму святих Ольги...

Переглядів: 705 Коментарів: 0

Профтехосвіта

На Львівщині відбувся фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» (фото) На Львівщині відбувся фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» (фото) Опубліковано: Вівторок, 12 грудня 2017 7 грудня в історико-етнографічного музею «Бойківщина» відбувся фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла». Захід проводився з метою популяризації культурних надбань українського народу, збереження традиційних народних звичаїв та обрядів, залучення учнівської молоді до творчої...

Переглядів: 694 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook