Період публікації:

від

до

Категорія:

МОН долучить Microsoft до створення освітньої онлайн-платформи

Опубліковано: Середа, 25 січня 2017 

min
max

Важливою складовою масштабної реформи загальної середньої освіти в Україні має стати інтерактивна онлайн-платформа, завдяки якій кожен громадянин України матиме доступ до якісних освітніх матеріалів. Це, а також можливість участі Microsoft у розробці даної платформи, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич обговорила з віце-президентом Microsoft з питань освіти Ентоні Сальсіто в Лондоні у вівторок, 24 січня.

«Трансформація освіти є однією з ключових реформ для країни. Концепція Нової української школи має забезпечити інвестиції в розвиток людського капіталу заради інноваційного зростання країни і самореалізації кожної людини. В основі нової платформи будуть закладені нові стандарти знань, сучасні навчальні програми та методи. Окрім того, ми маємо на меті впровадження дистанційної моделі навчання. Наразі деякі сільські школи в Україні не мають жодного з’єднання з інтернетом. Єдиний шлях подолання цієї проблеми – це технології», - зазначила Лілія Гриневич.

Сторони обговорили можливість участі Microsoft у технічній розробці освітньої онлайн-платформи, менторській допомозі та підготовці вчителів до нових умов за допомогою курсів та навчальних програм Microsoft.

«Для наших вчителів настане час великих відкриттів, і ми будемо вдячні компанії Microsoft за допомогу в розробці та технічній підтримці освітньої онлайн-платформи», - наголосила Міністр освіти і науки України.

«Окрім створення системи, не менш важливим кроком є побудова відповідної культури, де лідери-освітяни слугуватимуть взірцем для своїх колег. За статистикою, якщо в школі є такий лідер – він провокує на створення цієї культури та «тягне» за собою близько 90 % вчителів», - додав пан Сальсіто.

За словами представника Microsoft, гаджети – швидкоплинні речі. Головне – це система, яка працюватиме коли та де завгодно на будь-якому девайсі. «Освіта є одним з основних прав людини і найбільш важливим внеском у майбутнє окремих людей, громад, нації і цілого світу. Наша мета – допомагати кожному педагогу та учню досягати більшого завдяки технологіям», - сказав пан Сальсіто.

Нагадуємо, що упродовж 23-25 січня Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич перебуває з робочою поїздкою в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, де бере участь у Світовому освітньому форумі (The Education World Forum).

Довідково:

Міністерство освіти і науки України та «Майкрософт Україна» співпрацюють з 2003 року і мають на меті збільшити доступність цифрових технологій для усіх учнів та шкіл шляхом охоплення широкого кола освітян по всій країні. В рамках Меморандуму з МОН та програми «Партнерство в навчанні» «Майкрософт Україна» розвиває ініціативу «Формуй майбутнє», яка є єдиним підходом Microsoft до надання підтримки освітнім установам для впровадження комплексної цифрової стратегії підключення, цільовою аудиторією якої є учні та учителі.

Світовий освітній форум у Лондоні щорічно об’єднує Міністрів освіти та їхніх заступників, що представляють понад 80 % населення світу. Провідні спеціалісти збираються, щоб обговорити подальший розвиток та зміни в освітній політиці держав.

Джерело: офіційний веб-сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

«Для підвищення якості вищої освіти студенти повинні мати більше можливостей пізнати міжнародний досвід», - Лілія Гриневич у Лондоні «Для підвищення якості вищої освіти студенти повинні мати більше можливостей пізнати міжнародний досвід», - Лілія Гриневич у Лондоні Опубліковано: Вівторок, 24 січня 2017 Відкритість національних освітніх систем, бажання співпрацювати в сфері вищої освіти як між європейськими країнами, так з іншими міжнародними партнерами, є пріоритетами для всіх країн Європи. Про це йшлося під час зустрічі Міністрів освіти країн Європи (Wider Europe), в якій взяла участь Лілія Гриневич...

Переглядів: 1195 Коментарів: 0

Вища освіта

«Школа може підрізати крила, якщо система орієнтована на середній результат», - Лілія Гриневич в Лондоні з презентацією «НУШ: Розробка політики для розвитку талантів» «Школа може підрізати крила, якщо система орієнтована на середній результат», - Лілія Гриневич в Лондоні з презентацією «НУШ: Розробка політики для розвитку талантів» Опубліковано: Вівторок, 24 січня 2017 Освітня система України має інструменти, що дають дітям успішно розвинути свої таланти, але їх недостатньо, щоб досягнути до кожної дитини, тому країна розпочинає масштабну освітню реформу. Про це йшлося під час виступу Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич на Світовому освітньому форумі в Лондоні. «Україна...

Переглядів: 1240 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook