Період публікації:

від

до

Категорія:

Формування та розвиток професійно важливих якостей особистості як складова підготовки кваліфікованих робітників у системі ПТО (фото)

Опубліковано: Середа, 25 січня 2017 

min
max

Сучасні роботодавці висувають вимоги не тільки до компетентностей працівників, а й до рівня сформованості певних особистісних характеристик. З метою визначення шляхів підвищення конкурентоздатності на ринку праці випускників Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва м. Львова у навчальному закладі було проведено науково-практичний семінар "Формування та розвиток професійно важливих якостей особистості як складова підготовки кваліфікованих робітників у системі ПТО".

Методист училища Мацейко О.В. на основі аналізу пропозицій роботи на Інтернет-ресурсі https://www.work.ua/ продемонструвала вимоги роботодавців щодо особистісних характеристик фахівців та ознайомила присутніх з актуальними розробками вітчизняних науковців з питань формування професійно-важливих якостей робітників.

Заступник директора училища з навчально-виховної роботи   Михаськів Г.В. у своєму виступі акцентувала на моральній успішності фахівців та наголосила, що для роботодавців і для споживачів товарів та послуг однаково важливі професійність та моральність робітників. У педагогів в арсеналі є багато форм, методів, прийомів формування в учнів кращих людських рис, проте запорукою успіху є моральність самого Вчителя!

Викладач Стець О.М. наголосила на необхідності розвивати у майбутніх кваліфікованих робітників навичок комунікації. Це важливо на етапі пошуку місця роботи, на співбесіді із роботодавцями, при вирішенні професійних завдань тощо. Педагог продемонструвала різницю між поняттями «спілкування» та «комунікація» та навела приклади використання активних методів я для розвитку комунікативних навичок учнів.

Практичний психолог Шавель О.В. розповіла, що однією з поширених вимог роботодавців до фахівців є емоційна стійкість. Це пов’язано із кризовими явищами в економіці країни і, як наслідок, соціальною напруженістю в суспільстві. Шавель О.В. закликала відрізняти вроджене та набуте у поведінці учнів, запропонувала виконувати вправи, які дозволяють керувати власними емоціями. На додаток, психолог ознайомила із найбільш популярним тестом на визначення емоційної стійкості особистості.

Із заключним словом до присутніх звернувся директор училища  Саврук О.К., який визнав тему семінару важливою в контексті подальшого навчання кваліфікованих робітників у МВПУ АТБ та запропонував методичним комісіям продовжити роботу з пошуку шляхів формування та розвитку професійно важливих якостей робітників залежно від обраної учнями професії.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 819 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 653 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook