Період публікації:

від

до

Категорія:

Голос — це унікальний інструмент зцілення, що подарувала людині сама природа (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 27 січня 2017 

min
max

Методи вокалотерапії активно використовуються у всьому світі для лікування і профілактики як фізичних, так і психічних розладів: неврозів, фобій (нав'язливі, хворобливі страхи перед чим-небудь), депресії (особливо якщо вона супроводжується захворюваннями дихальних шляхів), бронхіальної астми, головних  болів.

Завдяки вокалотерапії можна виправити порушення темпо-ритмічної структури мовлення, заїкання, поліпшити звуковимову

Також виконання вправ вокалотерапії:

  • стимулює прояв емоцій;
  • знижує роздратованість;
  • бадьорить, надає енергії;
  • сприяє зміцненню нервової системи.

Коли діти співають, вони психологічно розвантажуються, заряджаються позитивними емоціями. Виконання української народної пісні заспокоює та вводить у світ гармонії, злагоди, радості.

У дошкільному віці седативний або активізуючий ефект музики досягається за рахунок музичного оформлення різноматних ігор, спеціальною корекційною орієнтацією традиційних занять з дітьми

Спів дитячих поспівок - караоке мотивує дітей повторювати слова і фрази в більш прийнятній формі. Практичний психолог  Великолюбінського НРЦ  Яцишин О.Д. використовує на заняттях відео – поспівки з відео проекту «З любовю до дітей», де дитячі пісеньки озвучені дитячими голосами, створюють гарний настрій не лише дітям, а й дорослим, а також допомагають урізноманітнити навчальний процес та зробити його ефективнішим.

Отже, успішність використання елементів вокалотерапії в роботі з дошкільнятами, особливо з дітьми з особливими потребами, є ефективною в наш час, бо вони поліпшують загальний стан здоров'я, заряджають позитивними емоціями, допомагають дошкільнику позбавиться від тривоги, емоційно і особистісно пізнавати себе та інших людей;  розвивають музичний смак, здібності, пам'ять, уяву, надають упевненості дітям, уміння самовиразитись, працювати в колективі злагоджено, співчувати та радіти за успіх інших, вміння активізуватися, розслаблятися; виражати свої емоції і почуття, спів сприяє  розвитку мовленнєвих навичок.

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook