Період публікації:

від

до

Категорія:

Адміністрації шкіл не впливатимуть на вибір предметів ЗНО

Опубліковано: П`ятниця, 03 лютого 2017 

min
max

Вибір предметів для складання державної підсумкової атестації випускниками шкіл, що цього року буде проведена у формі ЗНО, залежить виключно від самого учня та його планів щодо подальшого навчання. На цьому під час прес-конференції наголосив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

За його словами, випускники поточного року, заповнюючи реєстраційну картку, вказуватимуть назви навчальних предметів, із яких їм буде зараховано результати ЗНО як оцінки за державну підсумкову атестацію.

Для випускників 2017 року першим обов’язковим предметом для ЗНО стане українська мова та література. Другий потрібно буде обрати з-поміж математики та історії. Третій – із запропонованого переліку предметів, з яких буде проводитися тестування 2017-го: математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія. Тобто, за бажання випускник зможе скласти ЗНО і з історії України, і з математики.

Крім того, можна буде скласти в формі ЗНО ще один, четвертий предмет, який не є обов’язковим, але необхідний, приміром, для вступу в обраний ВНЗ.

За цими предметами оцінка виставлятиметься одразу за двома шкалами: 12-бальною – як державна підсумкова атестація та 200-бальною – для зарахування під час вступу до вищого навчального закладу.

«Вибір предметів залежить від самого учасника та його планів щодо подальшого навчання. Адміністрації шкіл не можуть впливати на вибір предметів ДПА», – наголосив директор УЦОЯО Вадим Карандій.

Зазначимо, що цього року під час вступу до вищих навчальних закладів прийматимуться сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років. Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Реєстрація учасників ЗНО-2017 стартує 6 лютого о 10:00 год. та триватиме до 17 березня. Основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня, додаткову – з 3 до 12 липня.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівський фізико-математичний ліцей очолив рейтинг шкіл України за підсумками ЗНО-2017 Львівський фізико-математичний ліцей очолив рейтинг шкіл України за підсумками ЗНО-2017 Опубліковано: Середа, 27 вересня 2017 Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складено рейтинг загальноосвітніх шкіл України за підсумками ЗНО 2017 року. За його результатами Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка посів першу сходинку з результатом 167,2 рейтингових...

Переглядів: 658 Коментарів: 0

Випускникам шкіл

Складено рейтинг найкращих шкіл Львівщини за підсумками ЗНО 2017 року Складено рейтинг найкращих шкіл Львівщини за підсумками ЗНО 2017 року Опубліковано: Четвер, 21 вересня 2017 Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складено рейтинг загальноосвітніх шкіл Львівської області, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2017 року. Відтак, найкращими загальноосвітніми закладами Львівщини визнано: Дрогобицький педагогічний ліцей, Новояворівський НВК...

Переглядів: 1105 Коментарів: 0

Випускникам шкіл
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook