Період публікації:

від

до

Категорія:

Стартувала програма «Навчай для України»

Опубліковано: П`ятниця, 17 лютого 2017 

min
max

Громадська організація «Навчай для України» у партнерстві з Міністерством освіти і науки та за підтримки Western NIS Enterprise Fund розпочала реалізацію однойменної програми, що спрямована на розвиток нового покоління соціальних лідерів та покращення якості середньої освіти в Україні.

«Навчай для України» – це програма, яка залучає найкращих випускників та молодих спеціалістів до викладання в школах та розвиває їхній лідерський потенціал для розширення освітніх можливостей в житті дітей сьогодні та здійснення системних змін в країні завтра.

Організатори програми зазначають, що професія вчителя втрачає престижність та зазнає гострого дефіциту високомотивованих і кваліфікованих кадрів, внаслідок чого постійно знижується якість шкільної освіти та конкурентоспроможність України у світі. Ініціатива «Навчай для України» має на меті долучитись до вирішення цієї проблеми, залучаючи випускників провідних університетів і молодих спеціалістів різних галузей до вчительської професії та освітньої галузі загалом.

«Освіта має велику силу змінювати життя та стимулювати позитивні трансформації в світі. Сьогодні я сподіваюсь, що наша програма мотивує багатьох талановитих молодих лідерів до вчителювання, щоб здійснити реальний вплив на майбутнє дітей та майбутнє всієї країни», - зазначає директор «Навчай для України» Рімма Ель Джувейді.

Для відібраних кандидатів участь у програмі розпочнеться з інтенсивної педагогічної та лідерської підготовки у співпраці з профільними інституціями та запрошеними експертами. Протягом дворічної роботи у школах програмою буде забезпечена комплексна підтримка учасників у розвитку їхніх професійних та лідерських навичок. Планується, що випускники програми сформують спільноту, яка стане рушійною силою системних змін як в освіті, так і в інших сферах.

За словами Міністра освіти Лілії Гриневич, проект «Навчай для України» є дуже перспективним і зможе допомогти інтегрувати школу та суспільство.

«Люди, які не залучені до системи освіти зараз, стануть для шкіл ковтком свіжого повітря, зможуть поглянути на проблеми сьогоднішньої школи з іншої точки зору. Наразі в Міністерстві освіти і науки розробляється нова концепція педагогічної освіти, яка є необхідною для впровадження реформи «Нова українська школа». Думаю, що досвід людей, які пройдуть через цей проект, зможе також дати нам хороші ідеї щодо змін у підготовці вчителів надалі», - відзначила Міністр освіти.

Передбачається, що перша когорта молодих спеціалістів розпочне свою вчительську діяльність в школах-партнерах вже 1 вересня 2017 року у трьох пілотних областях – Київській, Харківській та Львівській. Надалі програма розширюватиме свою діяльність та співпрацюватиме зі школами з інших областей України.

Організатори програми наголошують, що дана модель роботи вже довела свою ефективність в 40 країнах світу. Вперше схожа програма запрацювала в США у 1990 році, відтоді така ініціатива була адаптована до локальних контекстів та втілена в десятках країн на шести континентах.

Громадська організація «Навчай для України» є партнером міжнародної мережі «Teach For All», яка об'єднує понад 40 національних організацій зі спільним прагненням забезпечити рівний доступ до якісної освіти для всіх дітей. На сьогодні 75 тисяч учасників в різних країнах світу взяли участь у схожих програмах, розширюючи освітні можливості для 9 млн дітей.

Додаткову інформацію можна дізнатися за телефоном: 096-667-27-65 або e-mail: liudmyla@teachforukraine.org. Подати заявку>>>

Джерело: Освіта.ua

Немає коментарів

Схожі статті:

Запрошуємо до участі в міжнародній освітній програмі «Діти Створюють Країну» Запрошуємо до участі в міжнародній освітній програмі «Діти Створюють Країну» Опубліковано: Середа, 04 березня 2020 Благодійна організація «Благодійний Фонд «Відповідальні Земляни» запрошує до участі в міжнародній освітній програмі «Діти Створюють Країну». Місія: створення можливостей розвитку, активізація команд активних дітей та молоді, розвиток громад, попередження виникнення соціальних проблем. Мета: підвищити...

Переглядів: 1175 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

EdCamp діє: у 25 українських школах апробують новітню програму з формування навичок ХХІ століття EdCamp діє: у 25 українських школах апробують новітню програму з формування навичок ХХІ століття Опубліковано: П`ятниця, 07 Червня 2019 У 25 школах по всій Україні запровадять пілотний проект SEE Learning – програму соціального, емоційного та етичного навчання. Її розробили для 12-річної школи міжнародна команда вчених на базі Університету Еморі (США) за підтримки Лауреата Нобелівської премії миру Далай-лами XIV. Підґрунтя нового...

Переглядів: 1223 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook