Період публікації:

від

до

Категорія:

Небесна Сотня на сторожі гідності

Опубліковано: Вівторок, 21 лютого 2017 

min
max

Мамочко, вибач за чорну хустину,

За те, що віднині будеш сама.

Тебе я люблю, і люблю Україну

Вона, як і ти, була в мене одна.

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є  і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Вони загинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

Героїчна  сотня,  зробивши  перший  крок,  журавлиним  ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Вони мають стати прикладом для кожного свідомого українця. Власне  заради оновлення країни та нас усіх і віддали  свої життя герої, котрих вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння.

З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, а також виховання любові до Батьківщини, патріотичної свідомості   бажання стати гідними громадянами України в Звенигородській школі І-ІІІ ступенів відбулися ряд заходів.

Учні 9 класу Звенигородської ЗОШ І-ІІІ ст.  провели лінійку – реквієм, де пригадали історичні події в Україні три роки тому, коли молодь вийшла на Майдан з миром висловити незгоду з курсом  діючої влади проти європейського майбутнього країни, а зустріли їх побиття і кулі. В актовому залі було організовано перегляд документального фільму «Небесна сотня. Зима, що нас змінила!». Ніхто не лишився байдужим. В очах дітей блищали сльози. Кожен розумів, що загинули молоді, енергійні, не байдужі до власної держави люди. Ті, які прагнули змін на краще. Щоб кожний громадянин мав можливість пишатися, що він українець

У парку Небесної Сотні біля символічної могили Воїнам за волю України пройшла панахида за участю учнів та вчителів школи, працівників сільської ради, народного дому, парафіян та жителів села Звенигорода.

«Нехай світло запаленої свічки буде пам’яттю тим, хто навічно пішов у вічне життя», – промовили отець-парох Юрій та отець-парох Олег.

Після закінчення панахиди всі присутнівшанували пам’ять загиблих  за гідність і свободу України біля банера пам’яті «Герої Небесної Сотні»  та виконали Гімн України.

Також у школі з 20 по 25 лютого пройдуть уроки – пам’яті «Герої не вмирають», години спілкування та виховні години «В нашій пам’яті вони назавжди залишились», уроки патріотичного виховання «Невмирущий дух героїзму».

Упокій, Господи, душі спочилих слуг Твоїх: безневинних людей, які отримали кулю від злочинців у своєму прагненні до свободи, вояків Небесної Сотні, Самооборони та мирних протестувальників, і всіх тих, хто положив життя своє за волю України, і всіх християн, і всяку душу, яка спочила і Твоєї Милості потребує, і прости їм всі провини їхні, вільні й невільні, і подаруй їм Царство Небесне, і створи їм вічну пам’ять. Амінь.

Зінчин М.Б., педагог-організатор Звенигородської ЗОШ І-ІІІ ст.

 

 

 

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 778 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook