Період публікації:

від

до

Категорія:

Нетлінний скарб нації

Опубліковано: П`ятниця, 24 лютого 2017 

min
max

21 лютого Міжнародний день рідної мови відзначили у Гумниській ЗОШ

І-ІІ ступенів Буського району.

Шестикласники під керівництвом учителя української мови і літератури Сірої Г.М. підготували усний журнал «Мова українська – мова материнська». Школярі запросили слухачів у чарівний світ поезії про рідне слово, перегорнули сторінки історичного розвитку української мови. Натхненно, із почуттям відповідальності лунали поетичні рядки про мову із вуст Белей Вікторії, Мороза Андрія, Гураль Мар’яни, Наконечного Тараса.

Іванів Ганна Омелянівна, класний керівник 2 класу, залучила школяриків до участі у дидактичних іграх «Мову знаю і люблю, усі завдання пороблю». Між собою змагалися команди «Знайки» і «Всезнайки». Учасники гри розгадували ребуси, виконували мовознавчі вправи, вивчали прислів’я про рідну мову.

Про різнобарв’я мов у світі, значення рідної для кожного українця розповіла учням 1,4 класів Бойко Ольга Володимирівна, залучивши їх до бесіди «Скільки є у світі квітів–стільки є у світі мов». Діти читали віршики напам’ять, розповідали, яким чином у їхніх родинах дотримуються правил спілкування.

Любімо, плекаймо повсякчас рідне слово, що є основою державності!

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook