Період публікації:

від

до

Категорія:

І там, де звучить рідна мова, живе український народ

Опубліковано: П`ятниця, 24 лютого 2017 

min
max

21 лютого у Підбірцівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулась урочиста лінійка і флешмоб на тему: ”І там, де звучить рідна мова, живе український народ “, присвячені Міжнародному дню рідної мови.

Свято, яке пройшло під гаслом “єднає нас”, підготували учні 8 класу під керівництвом учителя української мови і літератури Байдали І.І.

Під час літературної композиції прозвучали вірші про мову та вислови видатних людей. Адже українська мова - це барвистий келих самоцвітів, що віками ткали генії націй і прості люди, які називають себе українцями. Вона дійшла до нас чистою, свіжою, як джерельна вода, милозвучною - як пташиний спів, як Божий дар - святою.

Проте, боляче сьогодні дивитись на те, як українці не розуміють значення багатьох слів рідної мови, говорять неохайно, суржиком, не стежать за чистотою мовлення. І не думають про те, що сміються з самих себе, зі своєї духовної убогості.

Пам´ятаймо: культура кожного народу закодована в його мові, без знання якої неможливо нині стати повноцінним громадянином України.

Відзначали це свято і в молодшій школі. Учні 4-А класу (вч. Блощичак О.М.) підготували літературно-музичну композицію «Мово моя, ти - чарівна зірниця». У третьому класі (вч. Полошинович Н.В.) відбулась літературна година “Мови рідної красу я у серці понесу”. Діти декламували вірші відомих українських письменників, співали пісні, а також розповідали власні вірші, чим приємно здивували письменницю та психолога Надію Репету. Авторка була запрошена у школу у рамках святкування Міжнародного дня рідної мови. Вона познайомила дітей зі своїми творами, розповіла про те, як відзначають свято рідної мови у школах Швеції, де зараз вона проживає. Письменниця подарувала дітям збірку своїх творів з автографом.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 870 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 773 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook